FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 18 Ekim 2022 221 Görüntüleme

2023 BÜTÇESİ 171,6 MİLYON

Mut Belediyesi, 2022 Ekim Ayı Meclis Toplantısının İkinci Birleşimini gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Volkan Şeker başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 1’i ek gündem olmak üzere 7 madde görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısının ana gündemini 2023 Yılı Belediye Bütçesi oluşturdu. Komisyonlarda görüşülen 2023 Yılı bütçe teklifi meclise sunuldu. Bütçe görüşmelerinde, Mut Belediyesi Gelir Bütçesi 162 milyon 191 bin TL. ve Net Finansman 9 milyon 453 bin TL. olarak tahmin edilirken; Mut Belediyesi 2023 Yılı Bütçesi, 171 milyon 644 bin TL. olarak oy birliğiyle kabul edildi.
Belediye Sinema ve Toplantı Salonunda yapılan meclis toplantısı, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Ek gündem maddesinin meclis gündemine alınması kararıyla görüşmelere geçilen Belediye Meclisinin ilk gündem maddesinde, Mut Belediyesi 2023 Yılı Performans Programı oylandı. Plan ve Bütçe Komisyonunda uygun bulunarak meclise sunulan madde, komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.
Mecliste, ikinci ve ana gündem maddesini oluşturan Mut Belediyesi 2023 Yılı Bütçe Kararnamesi görüşmelerine geçildi. Yapılan görüşmelerde, 2023 Yılı Tahmini Bütçesi, her bir müdürlüğün bütçe kalemleri tek tek okunarak sırasıyla oylandı. Yapılan görüşmeler ve oylamalar sonrası Gelir Bütçesi 162 milyon 191 bin TL, artı Net Finansman 9 milyon 453 bin TL olarak tahmin edilirken; Gider Bütçesi 171 milyon 644 bin TL. olarak gerçekleşti. Buna göre Mut Belediyesi 2023 Yılı Bütçesi, 171 milyon 644 bin TL. olarak oy birliğiyle meclisten geçti.
Belediye Başkanı Volkan Şeker, bütçenin kabul edilmesinin ardından meclis üyelerine teşekkür etti ve ilçeye hayırlı olmasını diledi.
Bütçe görüşmelerinin tamamlanmasıyla diğer gündem maddelerine geçildi. Meclis gündeminin üçüncü maddesinde Palantepe Mahallesi Köyiçi mevkisinde bulunan Belediyeye ait bir parselin satış konusu görüşüldü. Komisyondan, satışı talep edilen parsel üzerinde Mut Malmüdürlüğünün şerhi bulunduğundan, satış işleminin uygun bulunmadığı belirtilerek gelen madde; komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin dördüncü maddesinde Meydan Mahallesi’nde Orman Genel Müdürlüğünün kullanımında olan bir adet iki katlı kargir lojman, dört adet tek katlı kargir bina ve arsasının İmar Plan Tadilatı konusu görüşüldü. Söz konusu parselin Orman Genel Müdürlüğü tarafından daha verimli kullanılması için Nazım İmar Plan Tadilatı yapılması isteği, komisyonda, belediyenin ilerleyen yıllarda ihtiyacı olabileceği gerekçesi ile uygun bulunmazken; madde komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.
Beşinci gündem maddesinde, Doğancı Mahallesi’nde bulunan bir parselin satışı görüşüldü. Artık parça satışı, İmar Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
Altıncı gündem maddesinde yol boyu ticari alan belirlenmesi konusu görüşüldü. Madde, İmar Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
Meclise ek gündem olarak giren son gündem maddesinde ise, Meydan Mahallesi’ndeki yol niteliğindeki bir parselin artık parça parseli ile takas edilmesi görüşüldü. Madde, İmar Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
Gündem maddelerinin görüşmelerinin tamamlanmasıyla, Belediye Meclis Toplantısı sona erdi.

Tema Tasarım | Osgaka.com