FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 8 Ocak 2019 603 Görüntüleme

SOKAK KÖPEĞİ SORUNU ÇÖZÜLEBİLİR!

Mut ilçe merkezinde gruplar halinde dolaşan başıboş ve sahipsiz köpekler vatandaşı tedirgin ediyor. İlçe halkı bu soruna Mut Belediyesinin ve diğer sorumlu yetkililerin bir an evvel çare bulmasını istiyor.
İlçe halkı bulunacak çarenin, bu başıboş ve sahipsiz köpekleri zehirlemek, vurmak veya öldürmek olmaması gerektiğini, onların da bir can taşıdığı bilinci ile yaşama haklarına saygı çerçevesinde çözümler bulunması gerektiğini özellikle belirtiyorlar.
İlçe merkezinde başıboş gezen köpekler vatandaşları bir yandan korkutup bir yandan tedirgin ederken özellikle soğuk havalar nedeniyle aç kalan köpeklerin de ilçe merkezine geldiği belirtiliyor.

TEDİRGİN EDİYORLAR!

İlçe merkezindeki başıboş ve sahipsiz gruplar halinde dolaşan köpeklerle ilgili tedirginliğini dile getiren Özgür Özkan, “Şehrin tam göbeğinde sayısı 30’dan fazla başıboş sokak köpeği sürü halinde geziyorlar. İçinde bir tane dişi ‘kızan’ olmuş yani çiftleşme dönemine girmiş, bu yüzden bütün erkekler oldukça gergin. Yanlarından geçmeyi düşündüm, içlerinde o kadar iri olanları var ki, kendimi savunabilme ihtimalim hiç yok. Saldırma ihtimalleri ise sürünün en küçüğünün bana bakarak ince bir ‘hav’ demesine bakar, tüm sürü çullanır. Ben bir süre gitmelerini bekledim uzaktan. Shell petrol istikametine doğru havlaya, hırlaya gittiler. Her gece eve geldiğimde apartmanın ikinci katındaki evimin kapı paspasında yatanlar oluyor, kimiyle anlaşıyoruz, yatıyor. Kimi agresif oluyor, kovuluyor falan… Hayvanları seviyoruz, canları yansın istemiyoruz, ama bu tehlikeli bir durum. Mut Belediyesinin ve diğer sorumlu yetkililerin bu duruma derhal çare bulmasını istiyoruz” diyor.

BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNU ÇÖZÜLEBİLİR!

Aslında bu sorunun çözülebileceğini belirten Özgür Özkan sözlerine şöyle devam etti: “İlçedeki bütün kasaplar ve şarküteriler akşam olunca çöpe atacakları kemik ve atıl et parçalarını dükkan kapılarının önüne kaldırım üzerlerine bırakıyor. Haliyle aç sokak hayvanları onları yemek için kaldırımlara koşuyorlar. Aç hayvan yemeğini kıskanabilir o yüzden kaldırımdan geçen insanlara saldırabilir. Belediyenin hayvan barınağı var. Hani o sürekli ‘bütçemiz yem masrafına yetmiyor’ dedikleri barınak. Toplasınlar hayvanları oraya, bir tane görevli ve bir araç yeterli. Akşam saatlerinde kasap, şarküteri, lokanta ve saire yemek artığı biriken esnaflarla görüşsünler, toplasınlar bu atıkları, götürsünler barınaktaki hayvanlara. İlçe tarımdan da bir veteriner hekim kısırlaştırma yapsın hayvanlara. Bu problem çözülebilir…”

Tema Tasarım | Osgaka.com