FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 8 Ocak 2019 1009 Görüntüleme

YOLA ÇIKACAKLAR DİKKAT!

İç Anadolu Bölgesi’ni Akdeniz Bölgesi’ne bağlayan Sertavul Geçidi’nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Mersin’i Karaman’a bağlayan Mut Sertavul Geçidi’nde akşam başlayan ve gündüzde devam eden kar yağışı devam ediyor. Alahan ve Sertavul Geçidi’nde uygulama yapan Bölge Trafik Ekipleri, kış lastiği ve zinciri olmayan sürücülere geçiş izni vermiyor.
Karayolları ekipleri aralıksız olarak yolda tuzlama ve temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Araç sahiplerine uyarıda bulunan yetkilikler, sürücülerin araçlarında kar lastiği ve zincir takılı olmadan yola çıkmamaları konusunda uyarıyor. Akşam saatlerinde ise yolun daha tehlikeli olacağı uyarısında bulundular.
Mut’un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı Toros Dağları’nı beyaza bürürken, özellikle merkez dışındaki mahallelerde etkili oldu. Yayla mahallelerinde ise kar kalınlığı bazı bölgelerde 1 metreyi aştı. Sabahın erken saatlerinde kar görmek isteyen vatandaşlar ise soğuğa aldırmadan yayla köylerine akın ederken, kar üzerinde piknik yapmadan da geri kalmadılar.

Tema Tasarım | Osgaka.com