FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 30 Ocak 2019 1005 Görüntüleme

ANTMEN’DEN FIRTINADA ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERE ZİYARET

Mersin Bozyazı’da meydana gelen hortum ve fırtına, tarım alanlarında zarara neden oldu. Denizden gelen hortum geçtiği yerlerdeki sebze ve meyve seralarını yıktı. Yaklaşık 200 dönüm seranın zarar gördüğü belirtilen afet sonrası CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, çiftçileri ve üreticileri yerinde ziyaret etti.
Cumhuriyet Halk Partisi Bozyazı, Anamur ve Aydıncık İlçe Başkanı ve üyelerinin de katıldığı ziyarette zararları yerinde inceleyen Antmen, Mersin’in hem turizm hem de tarım şehri olduğunu söyleyerek “Biz buraya zararı yerinde görmek, çiftçimizin yanında olmak ve çözüm önerilerimi sunarak iktidarı da harekete geçirmek için geldik. Bakın burada çiftçilerimizin isyanı var. Diyorlar ki ‘biz 20 yıldır vergimizi veriyoruz. Seralarımız, mahsullerimiz büyük zarar gördü ancak iktidar yanımızda olmadı.’ Üretici ve çiftçi asla ve asla siyasi malzeme yapılamaz. Ben hem idari birimleri hem de iktidarı harekete geçirmek; çiftçilerimizin zararlarının karşılanması için gerekli maddi ve manevi önlemlerin ivedilikle alınması için konuyu hem Meclis gündemine hem de yereldeki idari makamlara taşıyacağım” ifadelerini kullandı.
Çiftçilerin sorunlarını dinleyen ve daha sonra zarar gören sera alanlarını inceleyen CHP’li Vekil açıklamasının devamında zarar gören birçok üreticinin seralarında yüzde 60’a yakın hasar tespit edildiğinin bilgisini aldıklarını ifade ederek, “Zarar gören birçok sera da sigortasız. Çünkü gördük ki seralar bozgun yemiş, sera kaplamaları ağır hasarlı ve mahsul de zarar görmüş. Hükümet sigortalı olsun olmasın hızlıca zararı yerinde tespit ederek üreticiye 3-4 yıllık faizsiz kredi vermeli. Burada gerekli altyapı ve teknik çalışmaları yaparak bu gibi olayların bir daha yaşanmasının önüne geçmeli” dedi.
Şiddetli yağış, fırtına ve hortumların daha önce de yaşandığını, üreticinin daha önce de zarar gördüğünü söyleyen Alpay Antmen, “Kaç tane Tarım Bakanı geldi geçti. Bu gibi felaketlerde hepsi çiftçinin yaralarının sarılacağını söyledi. Ancak yara sarılmadı, yara büyüdü. Betonlaşma, rant hırsına kurban edilen orman ve tarım alanları ve kirletilen hava bu gibi felaketlerin yaşanma sıklığını arttırdı. Hiçbir önlem alınmadı. Çiftçilerimize gerekli destek verilmedi. Bu defa yeter diyoruz, gelin zararı burada, yerinde görün ve maddi ve manevi önlemleri alarak çiftçimizi yalnız bırakmayın” ifadelerini kullandı.

Tema Tasarım | Osgaka.com