FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber, Siyaset 12 Şubat 2019 1101 Görüntüleme

KAR KIŞ DEMEDİ, GÜLNAR’IN EN UZAK MAHALLELERİNE GİTTİ

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Gülnar ilçe merkezinde ve yüksek kesimlerdeki kırsal mahallelerde vatandaşlarla buluştu. Yüksek kesimlerdeki kar yağışı başta ulaşım olmak üzere yaşamı olumsuz etkiledi. Seçer, olumsuz hava koşullarına rağmen Köseçobanlı Mahallesi sakinleriyle olan buluşmasını ertelemedi. Seçer, Köseçobanlı’dan ‘Başkan Vahap’ sloganlarıyla uğurlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, seçim çalışmalarını Gülnar’da sürdürdü.
İlçeye gelişinde yoğun yağışa rağmen kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan Vahap Seçer, konvoy eşliğinde ilçeye girdi.
Seçer Gülnar’da ilk olarak, Gülnar Belediye Başkan adayı Mehmet Kale ve CHP Gülnar İlçe Başkanı Ahmet Barut ile birlikte pazaryerini gezerek pazarcılarla, pazara ürünlerini getiren köylülerle ve ilçe sakinleriyle sohbet etti. Pazaryerinde bulunan vatandaşların ‘Başkanım pazarın rezilliğini gör. Bizi kurtar’ diye seslenmesi üzerine Vahap Seçer, ilçeye daha modern pazaryerleri kazandıracaklarını söyledi.
Vahap Seçer daha sonra, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel’i ziyaret etti. Seçer, uzun süredir Gülnar’da belediye başkanlığı yapan Günel’e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
Vahap Seçer, Gülnar Ziraat Odası Başkanı Hacer Emiş Işık’ı da ziyaret etti. Tarımın Gülnar’ın ekonomik ve sosyal yaşamı için önemli olduğuna değinen Vahap Seçer, “Büyükşehir Belediyesi’ni kazandığımızda ziraat odalarımızla birlikte projeler yapacağız. Özellikle kadın çiftçileri, küçük aile işletmelerini destekleyeceğiz” dedi.
Gülnarlı çiftçilerin talebi doğrultusunda Gülnar’a bir meyvesuyu fabrikası kuracaklarını ifade eden Vahap Seçer, “Bu fabrika ürünün para etmediği dönemlerde çiftçinin faydasına olur. Bu konuda Ziraat Odası ile birlikte proje çalışması yapacağız” dedi.
Gülnar Ziraat Odası Başkanı Hacer Emiş Işık da, ilçede kişniş için paketleme tesisi kurulması, organik zeytinin işlenmesi için tesis kurulması ve organik tarım ürünlerinin pazarlanmasına destek sunulması taleplerini dile getirdi.

ADAYLARDAN BİRLİK MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, partisinin Gülnar Belediye Başkan adayı Mehmet Kale’nin aday tanıtım toplantısına da katıldı. Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Aydıncık Belediye Başkan adayı Abdullah Selvili, Anamur Belediye Başkan adayı Durmuş Deniz, Mut Belediye Başkan adayı Mehmet Saydam ve Bozyazı Belediye Başkan adayı Yüksel Kır da tanıtım toplantısında hazır bulundu.
Gülnar Belediye Başkan adayı Mehmet Kale, “Bizim hükümetimiz olmayabilir, belediyelerimiz olmayabilir ama bizim sizin gibi analarımız, bacılarımız, babalarımız var. Biz her zaman milletle ittifak yaptık. Siyaset yapmadık. Milletin sorunlarını çözmek için uğraştık. Gülnar bizi bağrına bastı. Ben de diyorum ki ya biz Gülnar’ı alacağız ya da bu Gülnar bizi alacak” dedi.

‘GÜLNAR’IN ALTYAPI SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ’

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer de, “Gülnar pazarında gezdik. İnsanlar yoksulluktan, fakirlikten dert yanıyor. Eşi hasta ilaç alamıyor, çocuğu işsiz iş bulamıyor, oğlu askerde para gönderemiyor. Pazaryerinde bunlarla karşılaştık. Gülnarlıların taleplerini dinledik. Daha güzel, daha geniş, modern bir pazaryeriniz olacak. Küçük sanayi siteniz var, esnaf daha büyük bir site istiyor. Küçük sanayi sitesi projelerimiz arasında. Gülnar’ın bir diğer sorunu da altyapı ve kanalizasyon sorunu. Bunlar benim dönemimde hızla çözülecek” ifadelerini kullandı.

‘BİZ KAVGA ETMEYE GELMİYORUZ’

Belediye başkanı olduğunda Mersin’in 13 ilçesine eşit hizmet götüreceğini belirten Vahap Seçer, “Ayrımcılık gayrımcılık yok. Gülnar’ın sorunlarını bilen, her noktasını bilen, vatandaşları tanıyan, dertleriyle hemhal olan bir belediye başkanınız olacak. Bundan emin olabilirsiniz. Yerel seçime gideceğiz ve şehre bir hizmetkar seçeceksiniz. Parti görmeyin. Ben CHP adayıyım ama herkesin belediye başkanı olmak istiyorum. Türkiye’nin acilen kardeşliğe, birliğe ihtiyacı var. Türkiye’nin acilen nezaketli siyasetçilere ihtiyacı var. Biz kavga etmeye gelmiyoruz. Aramızdaki o yüksek duvarları kaldıralım. Ben belediye başkanı olduğumda herkesin belediye başkanı olacağım. Bir kentin belediye başkanı o kentin abisidir, babasıdır, anasıdır, kardeşidir. Ben herkesin anası, babası, abisi olmak istiyorum” dedi.

‘KÖSEÇOBANLI’NIN YOLLARI PERİŞAN’

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Gülnar gezisi kapsamında daha sonra Köseçobanlı Mahallesi’ne gitti. Gezi sırasında Gülnar’ın yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı olmasına ve elverişsiz yol koşulları oluşmasına rağmen Vahap Seçer, Köseçobanlılara verdiği sözü tuttu belirlenen saatte Köseçobanlılarla buluştu. Mahallede coşkulu ve kalabalık bir grup tarafından karşılanan Vahap Seçer, burada halka hitap etti.
Vahap Seçer, Köseçobanlı’nın ardından Kuskan Mahallesi’ne giderek bir kahvehanede vatandaşlara hitap etti. Seçer, akşam saatlerinde de Gülnarlı muhtarlarla yemekte buluştu.

İlginizi çekebilir

1 ARALIK DÜNYA AIDS GÜNÜ

1 ARALIK DÜNYA AIDS GÜNÜ

Tema Tasarım | Osgaka.com