FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 12 Şubat 2019 865 Görüntüleme

ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN

Mut’ta sürücülere “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” programı kapsamında bilgiler verilirken, katılımcılar yaya geçitlerini kullanarak dikkat çekmeye çalıştı.
İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” nedeniyle Mut’ta “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” programı düzenlendi.
Merkez Atatürk Bulvarı üzerinde İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Denetleme Şubesi ve Jandarma trafik ortaklaşa yapılan etkinliğe, İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, İlçe Emniyet Müdür yardımcısı Başkomİser Ali Serban, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
2019 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edildiğini anımsatan İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, sürücülerin yayalara öncelik tanıması gerektiğini söyledi.
Akyüz, “Bilindiği üzere trafik kanununa göre yayaların geçiş üstünlüğü bulunmaktadır. Sürücülerimiz yaya geçidine yaklaştığında yayalara yol vermek zorundadır. Dolaysıyla böyle bir sosyal sorumluluk projesi olarak da biz yaya geçiş üstünlüğünü vurgulamak adına böyle bir etkinlik düzenledik. Tüm vatandaşlarımıza kazasız yolculuklar diliyoruz” dedi.
Tüm sürücülerimizin yayalara karşı daha saygılı olup geçiş önceliği vermesi gerektiğini söyleyen Mut İlçe Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Ali Serban ise, “Belirtilen şartlar dahilinde yayalara geçiş önceliği verilmemesi durumunda araç sürücülerinin kusurlu olacağı unutulmamalıdır. Yapmakta olduğumuz bu etkinliği amacı tüm yol kullanıcılarına yaya öncelikli trafik düzeni bilinci kazandırmaktır. Bundan sonra kurala uymayan sürücülere 488 lira ceza kesilecek” dedi.
Daha sonra ilçe protokolü ve vatandaşlar, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan yaya geçidinden geçiş yaptı. Kurala uyan sürücülere teşekkür edilip uymayanlar ise uyarılıp sürücülere bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Tema Tasarım | Osgaka.com