FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber, Siyaset 12 Şubat 2019 1782 Görüntüleme

SAYDAM: “BELEDİYECİLİK MÜHENDİSLİK İŞİDİR.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mut Belediye Başkan Adayı Mehmet Saydam, seçim çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Partililerle birlikte çıktığı seçim çalışmalarında Mut merkezde esnaf ziyaretleri, mahalle ziyaretleri yapan ve halkla buluşan Mehmet Saydam, sıkmadık el bırakmıyor. Gittiği yerlerde Mut için projelerini anlatan Saydam, “Belediyecilik proje işidir. Belediyecilik mühendislik demektir, yatırım demektir, disiplin demektir. Bende mühendis olduğum için belediyeciliği çok iyi biliyorum. Hizmet nasıl yapılır, proje nasıl yapılır biliyorum. Mut’un sorunlarını mühendis kadrosuyla çözeceğiz. Belediyenin kaynaklarını çarçur etmeyeceğiz, halkın parasını çaldırmayacağız, çırptırmayacağız” dedi.

MAHALLELERİN SORUNLARI KAYIT ALTINA ALINIYOR

Büyükşehir Yasasıyla köyden mahalleye dönen yerleşim yerlerinde köylülerle buluşan CHP Belediye Başkan Adayı Saydam, köylülerin sorunlarını dinliyor. Köylülerle birlikte mahallenin sorunlarını tek tek not alan Saydam, daha sonra bunları muhtar ve köylülerle birlikte imzalayarak kayıt altına alıyor. Saydam, CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer’le birlikte seçildiği takdirde sorunların çözümü için söz veriyor. Tespit edilen sorunların çözümünün kolay olduğunu ve kısa sürede yapılabileceğini belirten Saydam, CHP Büyükşehir Adayı Vahap Seçer’e de destek istedi. Sorunların çözümü için Büyükşehir Belediyesinin kaynaklarını gösteren Saydam, Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarının üç bakanlıktan daha fazla olduğunun altını çizdi. Bu güne kadar Büyükşehir Belediyesinin kaynaklarından Mut’un çok az yararlandığını, Mut’a çok az kaynak gönderildiğini söyleyen Saydam, seçimi kazandıkları takdirde bu kaynakları Mut’a akıtacaklarının sözünü verdi.

“İÇME SUYU FİYATINI DÜŞÜRECEĞİZ.”

Seçim çalışmalarında projelerini ve yapacaklarını vatandaşlarla paylaşan CHP Adayı Mehmet Saydam, ilk olarak içme suyu fiyatlarında büyük indirime gideceklerinin sözünü verdi. İlçemizde içme suyunun cazibe ile geldiğini ve fazla bir masrafının olmadığını belirten Saydam, “İlçemize cazibe ile gelen içme suyu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ile fiyatlandırma yapılarak, Mut için düşük maliyeti olan içme suyu, halka da düşük fiyattan verilecektir” dedi.

“ÜRETİCİNİN ÇÖZÜM KAPISI BELEDİYE OLACAK.”

Kayısı ve zeytin üreticilerinin çözüm kapısının belediye olacağını belirten Saydam, şunları söyledi: “İlçemizin en önemli gelir kapısı olan kayısı ve zeytinin tanıtımı, işlenmesi ve pazarlaması dahil her aşamasında Belediye olarak yol gösteren ve destek veren olacağız. Tanıtım için ulusal ve uluslararası her türlü organizasyon önceliğimiz olacaktır. İşlenmesi için soğuk hava depoları ve ambalajlama tesisleri mevzuata uygun olarak kurulacaktır. Pazarlaması içinse aracılar ve komisyoncular olmaksızın ürünlerimize marketlerde ve büyük toptancılarda pazar alanı sağlayacağız.”

“MUT’A DOĞALGAZ GETİRECEĞİZ.”

Projeleri arasında Mut’a doğal gaz getirmek olduğunu da söyleyen Saydam, “Her ne pahasına olursa olsun Mut’a doğalgazı getireceğiz. İlçemizin hava kirliliğinin ilk sebebi olan kömür tüketiminin önüne geçip, ilçemizin kışında yaşanabilir bir şehir haline gelmesi için ne gerekiyorsa kiminle çalışılması gerekiyorsa çalışıp Mut’ a doğalgazı getireceğiz” dedi.

“ÜCRETSİZ ÇOK KATLI OTOPARK YAPILACAK.”

İlçemizin en büyük sorunlarından birisinin ilçe merkezindeki otopark sorunu olduğunun altını çizen Saydam, otopark sorununa kesin bir çözüm getireceklerini söyledi. Saydam, “İlçe merkezine yapacağımız çok katlı ücretsiz otoparklar ile hem trafik sorununa hem de otopark sorununa çözüm getireceğiz” dedi.

“SPORA VE SPORCUYA TAM DESTEK VERECEĞİZ.”

İlçemizde bulunan spor kulüplerine ve sporculara her zaman destek vereceklerini belirten Saydam, “Mut İdman Yurdu ve Mut Esnaf Spor kulüplerinin sportif başarısı için gerekli bütün ihtiyaçları karşılayıp, ilçe stadımıza 5 bin kişilik kapalı modern bir tribün inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

DİĞER PROJELER

Saydam, Mut için diğer projelerinin konu başlıkları da şöyle sıraladı: “Mut deresine dev proje yapacağız. Yaşlı ve engelliler için yaşanabilir Mut inşa edeceğiz. Sokak hayvanlarının rehabilitesi ve bakımı için hayvan barınağını işleyen bir hale getirip, hem vatandaşlarımız için hem de sokak hayvanları için şehir merkezinde yaşanan sorunları ortadan kaldıracağız. Mut Organize Sanayi Bölgesi altyapısını tamamlayacağız. Mut’a yeni otogar yapacağız. Mut şehir parkı yapacağız. Mahalle yollarının iyileştirilmesi ve asfaltlanmasını sağlayacağız. Sulama suyu altyapısını tamamlayarak, çiftçimizin hizmetine sunacağız. Çiftçilerimize destek kapsamında damlama sulama sitemleri kuracağız. Yeni mahalle parkları yapacağız. Mut’a 200 kapasiteli, 100 erkek 100 kız öğrenci yurdu yapacağız. Mut gençlik merkezi yapacağız. Çiftçilerimize, hayvan yetiştiricilerimize, arıcılarımıza destek vereceğiz. Güneş enerjisi üretim tesisleri kurarak sulama suyu pompaları için elektrik desteği vereceğiz. Şehir ve köy mezarlıklarının bakımını yapacağız. Belediye kreşi açacağız. Kültür ve sanata önem vereceğiz.”
CHP Mut Belediye Başkan Adayı Mehmet Saydam, projelerini gerçekleştirmek için Mutlulardan destek istedi.

 

İlginizi çekebilir

Mut’ta Kooperatifçilik Paneli

Mut’ta Kooperatifçilik Paneli

Tema Tasarım | Osgaka.com