FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 19 Şubat 2019 1455 Görüntüleme

MEYVE AĞAÇLARI ÇİÇEK AÇTI

Mut’ta, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı şeftali ve erik ağaçları erken çiçek açtı.
Havaların güneşli ve ılık geçmesi sebebiyle sıcaklığın 13 derecenin üzerine çıktığı Mut’ta, erik ve şeftali ağaçları çiçek açınca seyirlik görüntü oluştu. Çiftçi Tayfun Ceylan, erik ve şeftali ağacının şuan açık havada çiçek açmasının normal olmadığını söyledi.
Erik ve şeftali ağaçlarında çiçeklerin bol olmasına sevinen bahçe sahibi Tayfun Ceylan, “Aslında erik ve şeftali mart ayının 5 ila 10’u arasında çiçek açar. Hava sıcaklığı önümüzdeki günlerde bu şekilde devam ederse erik ve şeftali erken meyve verir. Kayısılarda bazı yerlerde çiçek açmış durumda. Bundan sonra soğuk ve don olmasa erken çiçek açan meyve ağaçlarının hasadı da erken olur. Ama soğuk da olursa meyve zarar görebilir” dedi.
Havaların bu yıl iyi gitmesi sebebiyle Erik ve Şeftali ağaçlarının en az 10-15 gün öncesinden çiçek açtığını ifade eden Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, “Önümüzdeki günlerde havalar iyi giderse sevindirici haber. Bazı bölgelerde kayısı ağaçları da çiçek açmış durumda. Çiftçilerin çiçek gözlerini korumaları, mantar ve monilya hastalığına karşı ilaçlama yapması gerekiyor” diyerek uyarılarda bulundu.

Tema Tasarım | Osgaka.com