FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 26 Şubat 2019 911 Görüntüleme

BİK MERSİN İL MÜDÜRLÜĞÜNE ÇETİN ORANLI ATANDI

Basın İlan Kurumu (BİK) Mersin İl Müdürlüğüne, Tokat BİK İl Müdürü Çetin Oranlı getirildi.
Çetin Oranlı, 1974 yılında Ordu’nun Kumru ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kumru’da tamamladıktan sonra Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitenin Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını yaptı.
Üniversite öğrencisi iken Konya basınında çalışmaya başladı. Toplam 16 yıl görev yaptığı Merhaba Gazetesi’nde 10 yıl boyunca Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevini üstlendi. Oranlı, siyaset, kültür başta olmak üzere gazetecilik yaptığı dönemde yüzlerce röportaj gerçekleştirdi. Konya Televizyonu’nda televizyon programları yaptı. Yazı dizileri, köşe yazıları ve söyleşiler başta olmak üzere, gazetecilik çalışmalarından ötürü çok sayıda ödül aldı. Çeşitli panel ve toplantılarda gazetecilik, yerel basın ile sorunları üzerine sunumlar yaptı. Konya sanayisinin gelişim ivmesini 60 bölümden oluşan ‘Başarı Öyküleri’ isimli yazı dizisi ile gündeme taşıdı. ‘Başarı Öyküleri’ ASKON Genel Merkezi tarafından Türkiye genelinde ‘en iyi yazı dizisi’ (2005 yılı) seçildi. Ankara Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Yazarlar Birliği üyesi olan Oranlı, iki dönem Konya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreterliği görevini yaptı. 2012 yılından bu yana Basın İlan Kurumu’nda çalışıyor. Ordu’da 4,5 yıl, Tokat’ta ise 2,5 yıl Basın İlan Kurumu İl Müdürü olarak görev yapan Oranlı, halen aynı kurumda Mersin İl Müdürlüğü görevini ifa ediyor.
İlk kitabı ‘Olaylar ve Kişisel Tecrübe Işığında Gazetecilik’ Mart 2016’da, ikinci kitabı ‘Sözün Ardı-İz Bırakan Söyleşiler’ Şubat 2017’de, memleket esintilerinin yer aldığı üçüncü kitabı Demir Kepenkli Ev-Anadolu Hikâyeleri ise 2018 yılı Nisan ayında yayımlandı. İngilizce bilen Oranlı, Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalı’nda doktora yapıyor. Sürekli Basın Kartı sahibi olan Oranlı, evli ve 3 çocuk babası.

Tema Tasarım | Osgaka.com