FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 26 Şubat 2019 1366 Görüntüleme

ÖZAY DÜZEL İLK KİTABINI ÇIKARDI

Özay Düzel, Solan Çiçeğin Türküsü isimli ilk kitabını çıkardı.
Bazı gazetelerde ve internet sitelerinde köşe yazarlığı yapan Özay Düzel, ilk kitabı olan ‘Solan Çiçeğin Türküsü’ romanını Milay Yayınlarından çıkardı. Gerçek bir yaşam öyküsünden yola çıkan kitap, 112 sayfadan oluşuyor.
Kitabın tanıtım yazısında, “Yeni başlayan günde, güneş ışıklarının değdiği her yerde bir haraketlilik vardı, hayatın her yerini aydınlatıyordu güneş, her gün olduğu gibi. Karşı mahallede bir evde düğün koşuşturması yaşanırken, evlerinden birkaç ev aşağıda oturan Aysel ablanın da doğumu yaklaşmış, hastaneye gitme telaşı içindeydiler. Neydi hayat neydi yaşam? Nefes alınan her yerde bir koşuşturmadır gidiyordu… Daha düne kadar hiç düşündüklerini düşünmeye başlamıştı Elif kadın, hayat arkadaşı, canının yarısı olan eşini uğurlamaya gelmişti konu komşu, akraba. Daha cenaze evden çıkmamış ama gideceği, kalacağı yeri, yarını, üç tane çoçuğu düşünmeye başlamıştı acılı kadın.” İfadelerine yer veriliyor.
Uzun zamandır ‘Solan Çiçeğin Türküsü’ isimli kitabı için çalıştığını ve nihayet bu hayaline kavuştuğunu ifade eden Özay Düzel, yaşam öyküsünü şöyle anlatıyor: “Mersin’in Mut ilçesi Hacı Ahmetli köyünde, 1972 Mayıs ayında doğdum. Yörük bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. Dört erkek çocuk sahibi olan ailenin beşinci erkek çocuğu olarak doğdum. Ailemin daha sonra iki kız çoçuğu daha olur ve kardeş sayısı yediye yükselir. Çoçukluğum zor geçim şartlarıyla geçti. İlkokulu köyünde okudum ve 16 yaşına kadar köyde çobanlık yaptım. Daha sonraki yıllarda ilçeye çalışmak için geldim, lokantalarda garson olarak çalıştım ve ortaokulu ve liseyi dışarıdan okudum. 1996 yılında evlendim. 2006 yılında birkaç arkadaş ile birlikte, görevli olduğum bir dernekte gazete çıkarmaya başladım, iki yıllık gazetecilik deneyimimin ardından, ilçede ve ilde yayın yapan iki gazetede köşe yazarlığı yapmaya çalıştım. Bir yerel radyoda genel yayın müdürü olarak görev yaptım. Hala iki gazetede ve birkaç internet sitesinde Özay’la Özgürce ismiyle yazı yazmaya devam ediyorum. Evli ve iki çoçuk babasıyım.”
Solan Çiçeğin Türküsü’ne, 0543 941 40 72 nolu Özay Düzel’in telefonundan veya kitapyurdu.com internet sitesi adresinden ulaşabilirler.

Tema Tasarım | Osgaka.com