FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber, Siyaset 19 Mart 2019 1467 Görüntüleme

SEÇER, DOĞA DOSTU BELEDİYE TAAHHÜTNAMESİNİ İMZALADI

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, TEMA Vakfı’nın ‘Doğa Dostu Belediye Başkanı Taahhütnamesi’ni imzaladı. Seçer, “Yapacağımız her iş, her proje doğaya minimum zarar verecek şekilde yapılacak. Ölçeceğiz, biçeceğiz, doğal yaşama ve tarıma en az zarar veren proje ve yöntemleri bulacağız” dedi. Seçer, balık çiftlikleri ve nükleer santral konusunda Mersin’in kamuoyunun ortak tavır alması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, TEMA Vakfı, Mersin Çevre ve Doğa Derneği, Mersin Hayvan Dostları Derneği üyeleriyle ve hayvansever aktivistlerle bir araya geldi.
Mersin Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Sabahat Aslan’ın Mersin’in çevre sorunlarına dair sunumunun ardından söz alan TEMA Vakfı Temsilcisi Şükrü Altınova, ”Doğa Dostu Belediye Başkanı Taahhütnamesi’ni okudu ve Vahap Seçer’in de bu taahhütnameyi imzalamasını istediklerini söyledi.
CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, ‘görev süresi boyunca toprağı, ormanı, suyu, iklimi ve havayı koruyan politika ve uygulamaları öncelikli hale getireceğini’ taahhüt eden metni imzaladı.
İmza töreninin ardından bir konuşma yapan Vahap Seçer, “Çocuklarla ilgili, kadınlarla ilgili, gençlerle ilgili çalışmalarımızı bu kesimlerden, bu konuların uzmanlarından görüş alarak hazırladık. Aynı şekilde hayvanlarla ilgili projelerimiz için de uzmanlardan, gönüllülerden görüş aldık. İşin uzmanıyla, işi bilenle çalışmak farklı sonuçlar doğuruyor. Olumlu geri dönüşler alıyoruz” dedi.
Her yurttaşın sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu, bu hakkın yerine getirilmesinde devletin ve belediyelerin de sorumluluğu olduğunu ifade eden Vahap Seçer, “Mersin’e nefes aldırmak istiyoruz. Mersin’i kuzeye doğru taşıyacağız. Kent parklarını önemsiyorum. Müftü Deresi, Deliçay, Çavuşlu Deresi rekreasyon alanları projeleri gündemimizde. Uçaktan bakınca derme çatma bir şehir görmeyelim. Daha düzenli, daha renkli bir şehir görelim. Adam yaşlanmış ölecek ama hâlâ daha fazla para kazanayım diyor. Ya arkadaş bir durun. Kefenin cebi yok. Biraz durun. Bu şehir bir nefes alsın. Sadece güçlüler yaşayacaksa bu şehirde hayat olmaz ki. Onun için ben sadece insanların değil sokaktaki kedinin, köpeğin, kurdun, kuşun, her canlının belediye başkanı olacağım” diye konuştu.
İkinci çevreyolunun batıda Çeşmeli’ye, doğuda OSB’ye kadar uzatılmasını planladıklarını belirten Vahap Seçer, “Biz bu projeyi ortaya atınca bazı arkadaşlarımız ‘rant oluşur, yapılaşma oluşur’ diye endişelerini dile getirdi. ‘Tarım arazileri üzerinde yapılaşma olur’ deniyor. Bizim de elimiz armut toplamıyor. Oralarda verimli tarım alanlarının yapılaşmaya açılmasına müsaade etmeyiz. Şunu taahhüt ediyorum: Yapacağımız her iş, her proje doğaya minimum zarar verecek şekilde olacak. Ölçeceğiz, biçeceğiz, doğal yaşama ve tarıma en az zarar veren proje ve yöntemleri bulacağız. Ben yatırımdan yanayım. Yatırım gelsin, istihdam olsun, Mersin zenginleşsin isterim. Yatırım yapılsın ama nükleer santral ya da balık çiftlikleri toplumu geren bir konu. Bunların karşısında olmak zorundayız. Mersin kamuoyunu bu konularda birlikte hareket etsin, ben de belediye başkanı olarak bunlara karşı olduğumu çıkıp televizyonlardan ilan edeyim” ifadelerini kullandı.

Tema Tasarım | Osgaka.com