FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Spor 19 Mart 2019 2094 Görüntüleme

LİDERLE BERABERE

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 5. Grupta mücadele eden takımımız Mut İdman Yurdu Belediye Spor (MİY) bugün Silifke Şehir Stadı’nda karşılaştığı lider Medcem Silifke Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı.
Mut İdman Yurdu Belediyespor Mut’lu Şeytanlar taraftar gurubu takımımızı yine yalnız bırakmadı. Medcem Silifke Belediyespor Yengeç taraftar gurubu ile Mut İdman Yurdu Belediyespor Mut’lu Şeytanlar taraftar gurubu arasında karşılıklı saygı, sevgi ve dostluk gösterileri yapıldı.
Orta hakem Burak Demirkıran, yan hakemler Harun Terin ve Salih Burak Demirel üçlüsünün yönettiği karşılaşmada; Zeynel Atasoy dördüncü hakem, Atıf Eynallı gözlemci olarak görev yaptı.
İlk yarı her iki takım içinde dengeli ve kontrollü başladı. Poyrazın da etkisi ile maç daha çok Mut İdman Yurdu yarı sahasında geçti. Mut İdman Yurdu ceza sahasına yakın bir yerde Medcem Silifke Belediyespor lehine 27’nci dakikada çalınan faul düdüğü sonucu duran toptan Anıl Güler’in kaydettiği gol ile ev sahibi takım 1-0 öne geçerken, 45 dakika boyunca hiçbir taşkınlığın olmadığı karşılaşma karşılıklı centilmenlik anlayışı içinde oynandı.
İkinci yarıya etkili başlayan taraf Silifke’nin poyrazını da arkasına alan Mut İdman Yurdu Belediyespor oldu. Kontra ataklarla yapılan baskılar da sonuç verince 68’inci dakikada 8 numaralı formasıyla oynayan takım kaptanı Osman Nuri Çulfa ile aradığı golü buldu. Maç bu skorla biterken üzülen taraf kendi saha ve taraftarı önünde 1 puana razı olan grup lideri Medcem Silifke Belediyespor oldu.
Maçın bitiminin ardından gergin anlar başladı. Beraberliği hazmedemeyen Medcem Silifke Belediyesporlu oyuncular gerginliği tırmandırırken, futbolcular arasında sportmenliğe ve centilmenliğe yakışmayan küfürler, itişmeler ve kakışmalar yaşandı. Güvenlik güçlerinin olaylara müdahalesi ile ortam tekrar yatıştırıldı.

Mut İdman Yurdu sahaya Onur Çalıkuşu’nun yönetiminde çıkarken; Mut İdman Yurdu Belediye Spor Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keskin 1-1 beraber kalınan bu anlamlı maçın ardından gazetemize önemli değerlendirmelerde bulundu.

“TEŞVİK İDDİASI İFTİRA!”

Mustafa Keskin yaptığı değerlendirmede: “Sahipsiz Mut İdman Yurdu, yine zorlu bir deplasman, 4-5 as futbolcumuzun sakat olması ve sonuç olarak 1 puan almamız. Aslında büyük bir mucize. Oyuncularımızı ve hocamızı tebrik ediyorum. Bu inanç ve azim kolay değil. Şunu gördüm, Silifke’de bütün belediye başkanı ve belediye başkan adayları sandalye bile bulamayıp Medcem Silifke Belediyespor’un yanında olduklarını gösterdiler. Onların gövde gösterisi yaparak maçı izlemeleri ve takımlarına destek olmaları beni imrendirdi. Ne güzel bir tablo. İnanmış halk var, inanmış taraftar var, inanmış protokol var. Bunlar bir ilçe için güzel şeyler. Üzüldüğümüz noktalar ise; Medcem Silifke Belediyespor Mut’a geldiği zaman biz onları alkışlarla uğurladık. Ama biz buraya geldiğimizde hoş şeylerle karşılaşmadık. Başka takımlardan teşvik aldığımız iddia edilerek küfürler yedik. Kimse şunu unutmasın, kimin kime ne verdiği bizi ilgilendirmez, biz Mut İdman Yurdu’yuz. Madem şampiyonluğa oynuyorsun o zaman çıkıp Mut İdmanı Yurdu’nu yıkacaksın, yıkamıyorsan da iftira atmaya gerek yok. Eğer 1 tl bile teşvik aldığımızı ispat eden olursa bu görevi de bırakmaya hazırız, bu kadar net. Biz her maçımıza 3 puan almak için çıkarız. Kimsenin alın terini de birilerine yatarak ziyan etmeyiz. Çıkar sahaya aslanlar gibi oynarız, oynadık da. Tek kelime ile yıkamıyorsan yıkılmayacaksın! Kalan maçlarında Medcem Silifke Belediyespora başarılar dileriz” dedi.
Medcem Silifke Belediyespor sosyal medya hesabından ise maç ile ilgili olarak, “Ligde bitime 4 hafta kala Mersin takımları içinde en yakın rakibi İçelspor’un 5 puan gerisinde bulunan ve Silifkespor’un 3. lige çıkamaması halinde doğrudan küme düşecek olan Mut İdman Yurdu’nu bugün kazanmış oldukları 1 puandan dolayı tebrik ederiz!” denildi.
BAL liginde liderliğini sürdüren ve namağlup durumda olan Medcem Silifke Belediyespor profesyonel lige çıkma mücadelesi verirken, Mut İdman Yurdu Belediyespor ise ilk 2 veya ilk 3 arasına girip BAL liginde kalma mücadelesi veriyor. Her iki takımın da hedeflerini tutturması durumunda Mersin yöresi futbol karşılaşmalarında daha fazla takımla temsil edilme başarısı gösterecek.
42 puanla 5’inci sıradaki yerini koruyan takımımız Mut İdman Yurdu Belediyespor, haftaya 27 puanla 9’uncu sırada bulunan Kapadokya Göremespor ile Mut İlçe Stadı’nda karşılaşacak. Karşılaşma saat 15’te başlayacak.

Tema Tasarım | Osgaka.com