FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 26 Mart 2019 1647 Görüntüleme

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ ANLATILDI

Mut Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından, “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla başlatılan “İstihdam Seferberliği 2019” kampanyasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan Mut SGK Müdürü Osman Dere, Mersin Üniversitesinden TOBB Akademik Danışmanı Ebru Arıcıoğlu ve Silifke İŞKUR Müdürü Mustafa Devecioğlu, istihdam ve teşvik kampanyasıyla ilgili bilgi verdi.

MTSO konferans salonunda düzenlenen toplantıya; Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, daire amirleri, banka şube müdürleri, muhasebeciler ve mali müşavirler ile esnaflar katıldı.
Toplantının açılışında konuşan MTSO Başkanı M. Gürsel Aydın, Cumhurbaşkanının iş dünyasına yaptığı istihdam seferberliği çağrısının ardından Hazine ve Maliye Bakanı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve TOBB Başkanının 2 hafta boyunca yoğun bir şekilde çalışarak istihdam teşviklerini hazırladıklarını söyledi. Bunlara yönelik yasal düzenlemenin de Meclisten geçtiğini ve Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Aydın, “25 Şubat 2019 tarihinde TOBB Başkanımızın ev sahipliğinde Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ile Oda ve Borsa Başkanlarımızın ve TOBB Sektör Meclisi Başkanlarımızın katılımıyla ‘Burası Türkiye Burada İş Var’ sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası başlatıldı” dedi.

“8 FARKLI TEŞVİK VAR.”

İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyasına, girişimcilere 8 farklı teşvik sunulduğunu ve bunların pek çoğunun tarihi destekler şeklinde olduğunu ifade eden Aydın, şunları söyledi: “Bu teşvikler konusunda şirket sahipleri ve yöneticileri kadar muhasebecilere ve şirketlerin insan kaynakları yöneticilerine de büyük görevler düşüyor. İstihdam teşviklerinin iyi anlaşılması ve uygulanması konusunda onlardan ekstra hassasiyet bekliyoruz. Buradan tüm iş dünyamıza ve işverenlere Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güvenmelerini, İstihdam Seferberliği teşviklerinden faydalanmalarını diliyorum. Bu topraklarda bereketi ve umudu hiç kaybetmeden bereketli ve umut dolu günlere merhaba demek için, Burada iş var, Burada aş var, Burada gelecek var diyoruz.”
MTSO Başkanı M. Gürsel Aydın’ın konuşmasının ardından, konu hakkında detaylı bilgiler, Mut SGK Müdürü Osman Dere, Mersin Üniversitesinden TOBB Akademik Danışmanı Ebru Arıcıoğlu ve Silifke İŞKUR Müdürü Mustafa Devecioğlu tarafından dinleyicilere aktarıldı.
Toplantı, soruların yanıtlanmasıyla son buldu.

Tema Tasarım | Osgaka.com