FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 17 Nisan 2019 911 Görüntüleme

İHSAN GÜLTEKİN: Nükleer Meslek Lisesi Mersin’e yapılmalı

AK Parti Mezitli İlçe Başkanı İhsan Gültekin Nükleer Meslek Lisesi’nin Mersin’e kurulması gerektiğini belirtti.
Nükleer Enerji Genel Müdür Vekili İbrahim Halil Dere’nin ulusal basında yer alan ‘Nükleer Meslek Lisesi kurulacak’ açıklamalarının ardından, AK Parti Mezitli İlçe Başkanı İhsan Gültekin, Nükleer Meslek Liselerinin Mersin’e yapılması gerektiğinin altını çizdi.
Akkuyu Nükleer Enerji Santrali’nin Mersin’de olması nedeniyle Nükleer Meslek Lisesi’nin de Mersin’e yapılması gerektiğini belirten Başkan Gültekin, “Akkuyu Nükleer Enerji Santrali’nde çalıştırmak üzere ciddi anlamda teknik personele ihtiyaç duyuluyor. Bunun için de yeri henüz belirlenmeyen Nükleer Meslek Lisesi kurulması bekleniyor. Akkuyu Nükleer Enerji Santrali’nin Mersin’de olması nedeniyle, bu okulun mutlaka Mersin’de açılması gerekiyor” dedi.

‘Öğrenciler yerinde eğitim imkanı bulacak’

Akkuyu Nükleer Enerji Santrali’nin Mersin’de olması nedeniyle, Nükleer Lise’nin Mersin’de kurulmasının öğrenciler için de avantaj olacağını belirten İhsan Gültekin, “Öğrencilerimiz okulda aldıkları eğitimleri Akkuyu’da yerinde eğitimle pekiştirme imkanı bulacaklar. Bu sayede çalışma hayatına daha deneyimli bir şekilde başlayacaklardır. Mersin bu lise için en uygun bölgedir” dedi.

‘Binlerce teknisyen eğitimin ardından istihdam edilecek’

Nükleer Meslek Lisesi projesi ile birlikte binlerce teknik personelin istihdam edileceğini belirten Gültekin, “Teknik personellerimizi kendimiz yetiştirerek, binlerce kişiyi istihdam etmiş olacağız. Böylece Nükleer Meslek Lisesi ile birlikte ara eleman ihtiyacı ortadan kalkmış olacaktır” dedi.

Tema Tasarım | Osgaka.com