FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 24 Nisan 2019 1399 Görüntüleme

ERİK 3 İLE 6 LİRA

Mersin Büyükşehir Mut Toptancı Hali Sebze Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, “Bu yıl 35 bin ton Erik rekoltesi bekliyoruz” dedi.
Bu yıl 35 bin ton erik rekoltesi bekleniyor. Mut’ta ilk çıktığında örtü altında tanesi 10 liradan alıcı bulan eriğin açık havada hasadı ise 6 ile 13 liradan alıcı buluyor. Üretici fiyattan memnun.
Mersin Büyükşehir Mut Toptancı Hali Sebze Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar yaptığı açıklamada, can ve papaz eriğinin kilosunun kalitesine göre 6 ile 13 lira arasında satıldığını söyledi.
Bu yıl ilçe genelinde 15 bin dekar dönüm araziden 35 bin ton erik rekoltesi beklediklerini ifade eden Mehmet Ali Acar, “Örtü altında ilk çıktığında tanesi 10 lira kilosu 1000 liradan alıcı bulan eriğin, açık havada hasadı ise halen 6 ila 13 liraya kadar satılıyor. Erik üretimi genelde Kıravga, Aşağı Köselerli, Elbeyli, Fakırca, Haydar, Hisar, Irmaklı, Kadıköy, Köselerli, Yukarı Köselerli, Barabanlı, Evren, Kelceköy, Kurtsuyu ve Hamam Mahallelerinde yapılıyor. Mut’ta yetişen can ve papaz eriği, görünümü, sulu ve lezzetiyle tüketiciler tarafından yoğun talep görüyor” dedi.
İlçede üretilen eriğin aroma ve tadının güzel olmasından dolayı taleplerin çok olması üreticiyi mutlu ettiğini belirten Acar, “Mut’un mikro klima iklim özelliğe sahip olması dolayısıyla burada yetişen ürünlerin ayrı bir tadı, lezzeti ve görünümü var” diye konuştu.
Erik fiyatlarından üreticilerin memnun olduğunu ve şu an 6 ile 13 liradan alıcı bulmaya devam ettiğini belirten Acar, Mut’ta açık alanda hasadına başlanan eriklerin Mut Belediye Toptancı Hali’nde özel paketlendikten sonra Ankara, İzmir, İstanbul ve Mersin başta olmak üzere talebe göre Türkiye’nin değişik illerindeki marketlere gönderdiklerini kaydetti.
Bu yıl erik fiyatları altın yılını yaşadığını söyleyen üreticiler, “Emeğimizin karşılığını almaya başladık. İnşallah kayısı hasadında da yüzümüz güler” dediler.

Tema Tasarım | Osgaka.com