FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 7 Mayıs 2019 828 Görüntüleme

MER-EK’TE ZAM YOK

Sofraların vazgeçilmezi Ramazan Pidesi 1.50 kuruştan sofralarda yerini aldı
Vatandaşın temel ihtiyacı olan ekmeğe yapılan zamlar Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ürettiği Halk Ekmek ürünleri ve Ramazan pidesini etkilemedi.
Ramazan Ayı öncesi Türkiye’nin dört bir yanında ekmeğe yapılan zamlar vatandaşın belini bükerken, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mer-Ek Halk Ekmek Fabrikasında üretilen ekmekleri zam kapsamının dışında tuttu.
Mersinlilerin ucuz ve sağlıklı ekmek tüketebilmesi için Halk Ekmek’te üretilen 250 gramlık somun ve 250 gramlık kepek ekmeği 75 kuruştan, 250 gram olan tam buğday çavdar ekmeği de 1 TL’den satılmaya devam ediyor. Vatandaşların en çok tercih ettiği 50 gramlık roll ekmek 20 kuruştan satılırken, Ramazan sofralarının vazgeçilmesi Ramazan Pidesi fiyatı ise 1.50 kuruş olarak ekmek raflarında yerini aldı.
Mersinlilerin sofralarında yerini alan sağlıklı, besleyici ve hijyenik ekmekler ile Ramazan Ayı’nın vazgeçilmezi Ramazan pideleri de Mersin’de yapılan son zamdan etkilenmedi.
Büyükşehir Belediyesi aldığı kararla ekmeği mevcut fiyatından satışa sunmaya devam etti. Vatandaşların severek tükettiği Halk Ekmek, cüzi bir miktarla vatandaşların iftar sofralarında yerini aldı. Alınan kararla vatandaşın parası cebinde kalırken, aile ekonomisine de katkı sağlandı.

Tema Tasarım | Osgaka.com