FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 7 Mayıs 2019 1102 Görüntüleme

3 Fidan Mezitli’de anıldı

Mezitli Belediyesi tarafından Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edilişlerinin 47. Yıldönümü nedeniyle bir anma etkinliği düzenlendi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra 68 kuşağı önderlerinden Dev-Genç Genel Başkanı Atila Sarp’ın da katıldığı, Üç Fidan Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte 68 Ruhu ve Türkiye’ye yansımaları anlatıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunduğu etkinlikte, CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Ethem Güzel’in Deniz Gezmiş’in babasına yazdığı son mektubu okuması sırasında duygusal anlar yaşandı.
Nazım Hikmet’ten şiirler okuyan Emekli Öğretmen Ali Diyaroğlu büyük beğeni kazandı.
Denizlerin idam edildiği 6 Mayıs’ın Türkiye’de devrim mücadelesinde yaşamını yitiren herkesin anıldığı bir özel gün haline geldiğine dikkat çeken Dev-Genç Genel Başkanı Atila Sarp, 68 ruhunu yaşatmak için ortak akılla hareket etmek gerektiğine dikkat çekti. Sarp, “Korku imparatorluklarının hiç birisinden kokmayacağız. Kendi örneklerimizi kendimiz yaratacağız. Birey olarak bir ortak yaşantı yapacağız. Kendi örneğinizi taşıyan o örneğe uygun insanlarla bir araya geleceğiz. Arkadaşlarımız onlardan oluşacak. Aramıza sıfırı koymayacağız. Bu geçmiş dönemlerde pratiklerimizle başarabildiğimizi çok açık gösterdik” dedi.
Başkan Tarhan’ı yakından tanıdığını ve Mezitli’ye sık sık geldiğini ifade eden Sarp, “Ben ziraat mühendisiyim ve üretime inanıyorum. Mezitli’de Kadın Üretici Pazarları var. Gittim tek tek orada ki kadınlarla alışveriş yapan vatandaşlarla konuştum. Orda bir samimiyet, üretim ve seferberlik gördüm. Mezitli’de bu örnekler olduktan sonra umutlarım arttı. Üretim çok önemli. Denizlerin yolundan gitmek için, kitap yazan, fikir üreten, şoförlük yapan, elinden ne iş geliyorsa onu üretmesi gerekiyor. Mezitli’de bunu gördüm. Üretim olunca da yüzde 40’larda olan oy oranı yüzde 57’lere çıkmış. Demek ki oyumuzu artırabiliyormuşuz. O zaman neden kaybettik diğer yerleri diye sorgulamamız gerekiyor. Zamanında hepsi bizde olan büyük kentleri alınca seviniyoruz. Biz temelinde fikri ve bedeni üretimi öne çıkarıp, bu üretimde olan insanları çevremize doldurursak hiçbir şey beklemeye gerek yok. Yukarısı buna uymak zorunda kalır. Bu bizim demokratik kazanımımızdır. Bu güzel çalışmanın sonuç almasını herkese gururla anlatıyorum. Bugün Mezitli2de ki başarı örnektir. Çünkü herkes belediyelerin kazanılabileceğini, yüzde 40’lardan 57’lere çıkabileceğini gördü” diye konuşarak, Başkan Tarhan’a teşekkür etti.
Konuşmasında Nazım Hikmet’in yazdığı şiiri de seslendiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “47 yıl önce daha 25 ve 23 yaşlarında 3 gencin neler yaptığını anlamak için kendi yaşınıza çocuklarınıza bakın ve daha o yaşlarda neler başarabildiklerini görün. Onlar ne yaptıklarını biliyorlar ve doğruluğuna koşulsuz inanıyorlardır. Samsun’dan Ankara’ya yürürken, gerçekten Mustafa Kemal’e sahip çıkan onlardı. Dolu dolu yaşamları olan insanlardı. Kentte kırsalda devrim mücadelesi yaparken şiir yazıyorlardı. Müzik dinliyorlardı. 3 fidana selam olsun” dedi.

Tema Tasarım | Osgaka.com