FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 26 Haziran 2019 1151 Görüntüleme

Genç Hekimlerin Mezuniyet Coşkusu

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 21 Haziran Cuma günü Çiftlikköy Yerleşkesi içerisindeki amfi tiyatroda düzenlendi.
Törene Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz,, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gökbel, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Basri Uçar, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, MEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, akademik ve idari personel ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreninde konuşan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, hekimliğin maddiyatla ölçülemez bir meslek olduğunu belirterek, “Sizler bu kutsal mesleği öğrenmek için gerek altyapı olanaklarıyla gerekse akademik yapısıyla kendisini ispatlamış güçlü bir tıp fakültesinden mezun oldunuz. Bu nedenle Mersin Üniversitesi kimliğini gururla taşıyabilirsiniz.” dedi. Genç hekimlerden, hasta hizmetinin yanı sıra araştırma, yayın ve proje yapmaya önem vermelerini isteyen Rektörümüz Prof. Dr. Çamsarı, “Bu hem sizin hem de ülkemiz geleceği için özellikle önemli bir konu. Yüreği vatan sevgisi ve insan sağlığına katkıda bulunma arzusuyla dolu mezunlarımızın mutlu ve huzurlu bir şekilde mesleklerini icra etmelerini temenni ediyorum” dedi.
MEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, konuşmasında 16. dönemde mezun olan 178 hekim ile mezun sayılarının toplam 1436’ya ulaştığını ifade etti. Prof. Dr. Öztürk, geçtiğimiz günlerde Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından verilen ve 2025 yılına kadar geçerli olan “Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitim Programı Akreditasyon Belgesi” ile Üniversite Tıp Fakültesinin verdiği eğitimin kalite yönünden tescillendiğini belirtti. Öğretim üyelerine ve öğrenci ailelerine bu süreçte verdikleri emek nedeniyle teşekkür eden Prof. Dr. Öztürk, “Eminim ki genç doktorlarımız ailelerine, hocalarına ve bu cennet vatanı bizlere teslim eden atalarına layık olarak mesleklerini icra edeceklerdir.” diye konuştu.
Dönem Birincisi Dr. Özgür Yaşar ise mezunlar adına yaptığı konuşmada hekimlik mesleğinin merkezine insanı alan en kutsal mesleklerden biri olduğunu vurgulayarak, “Biz hekimlerin başarısı ülkemizin geleceğinin başarısı olacaktır.” dedi.
MEÜ Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Feramuz Demir Apaydın tarafından 16. dönem mezunlarına sembolik son ders verildi. Hekim-hasta ilişkisinde sağlıklı iletişimin önemine değinen Prof. Dr. Apaydın konuşmasının ardından mezunlara Hipokrat Yeminlerini ettirdi. Törende daha sonra 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı dönem birincisi Dr. Özgür Yaşar tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı.
Dönem Birincisi Dr. Özgür Yaşar’a temsili diploması ve hediyesi MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz tarafından takdim edildi.
Dönem İkincisi Dr. İbrahim Öztek ise temsili diplomasını ve hediyesini MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya ve Mersin Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz’ün elinden aldı.
MEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ve Mersin Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gökbel ise dönem üçüncüsü Dr. Zeynep Aydın’a temsili diplomasını ve hediyesini takdim etti.
Tören mezun olan genç hekimlere MEÜ Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin temsili diplomalarını sunması ve mezunlarımızın kep atmasıyla sona erdi.

İlginizi çekebilir

20 EYLÜL

20 EYLÜL

Tema Tasarım | Osgaka.com