FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 3 Temmuz 2019 625 Görüntüleme

YAYLALARDA KÖYLERDE KÜLTÜR SANAT HER YERDE

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatroları, 30 yaylada “Köy Seyirlikleri” programını sahnelemeye devam ediyor. Tiyatro izleme olanağı bulamayan vatandaşları yaylalarda tiyatro ile buluşturan etkinlikler büyük ilgi görüyor. Etkinlikler, 1 Eylül’e kadar devam edecek.

KÖY SEYİRLİKLERİNE BÜYÜK İLGİ

Mersin’in merkeze en uzak mahallelerini tiyatroyla buluşturmak için yola çıkan ve “Yaylalarda Köylerde Kültür Sanat Her Yerde” sloganı ile hareket eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ekibinin sahnelediği “Köy Seyirlikleri” büyük ilgi görüyor.Oyunlarının bir kısmına vatandaşları da dahil eden tiyatrocular, yetişkinlerin yanı sıra çocukların da ilgisini çekiyor.

Evlerinin önünde tiyatro keyfi

Yaylada tiyatro izleme keyfi yaşayan vatandaşlar, “Köy Seyirlikleri”nin mahallelerine kadar gelmesini sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür etti. Şehir merkezine uzak oldukları için tiyatroya gitme şanslarının olmadığını belirten mahalle sakinleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulaması sayesinde her yıl tiyatro oyununu evlerinin önünde izleme şansını yakaladıklarını ifade etti.

30 yaylaya gidecekler

Oyunlarına 21 Haziran’da başlayan tiyatrocular, 1 Eylül’e kadar 30 yaylada vatandaşlarla buluşacak.Şehir Tiyatroları oyuncularının sahnelediği “Köy Seyirlikleri”nin en yakın etkinlikleri; 5 Temmuz Cuma akşamı Bozyazı merkez, 6 Temmuz Cumartesi akşamı Bozyazı Tekeli ve 7 Temmuz Pazar akşamı Silifke Gökbelen’de yapılacak.

Tema Tasarım | Osgaka.com