FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 9 Temmuz 2019 1165 Görüntüleme

Büyükşehir Üzüm Üreticilerinin Yanında

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Türkiye’nin önde gelen üzüm üretim merkezlerinden biri olan Tarsus’ta üreticiler ile buluşarak, hasat heyecanına ortak oldu. Üreticilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen ekipler, ayrıca “hasat raporu” da hazırladı.

Bereketin ve bolluğun sembolü olan üzümhasadı,Türkiye’nin üzüm ihtiyacının yüzde 5’ini karşılayan Tarsus’ta başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Tarsus’ta üreticiler ile buluşarak, hasat heyecanına ortak oldu.
Tarsus SayköyMahallesi’nde başlayan üzüm hasadında Yalova İncisi ve Trakya İlkerençeşidi üzümlerin hasadı yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerinin de üreticilere eşlik ettiği hasatta, hem üzümler hasat edildi, hem de ekipler tarafından üreticilerin sorunları ve taleplerini dinlendi.

Rapor da hazırladılar

Mersin’de tarımın ve üretimin desteklenmesi amacıyla yaptığı yatırımlar ve verdiği desteklerle üreticilerin yüzünü güldüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin emeğinin ve alınterinin karşılığını aldığı hasat zamanında da üreticileri yalnız bırakmadı. Hasat sırasında üreticilerin talep ve sorunlarını dinleyen Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, üzüm hasadıyla ilgili de bir rapor hazırladı. Raporda geçtiğimiz yıl yapılan üzüm hasadıyla ilgili karşılaştırmalara ve ürün verim değerlendirilmelerine yer verildi.

Hasat 20 gün geç başladı

Geçen yıl Haziran ayının başlarında yapılan hasadın, bu yıl 20 gün geç başladığının kaydedildiğiraporda, yıl içinde yaşanan dolu yağışlarının bir önceki yıla göre verimin düşmesine sebep olduğu, üzümde kalite kaybı yaşanmadığı, ancak rekoltede yüzde 40’a yakın düşüş olduğu bilgisi yer aldı.
Raporda, ayrıca 2018 yılında ortalama 2-3 ton/da ürün alan üreticilerin 2019 Haziran ayında ortalama 1,5-2 ton/da ürün alabildikleri bilgisine yer verildi.

İlginizi çekebilir

Mut’ta Dijital Tarım Projesi

Mut’ta Dijital Tarım Projesi

Tema Tasarım | Osgaka.com