FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 9 Temmuz 2019 971 Görüntüleme

ÇIDOG VE ELİDOK’LA 2. KİRAZ ŞENLİĞİ

Mut Çıtlık Doğa Gezginleri (ÇIDOG) 2. Kiraz Şenliğini gerçekleştirdi. Mut’un Sertavul Yaylasında Sema ve Vasvi İnanıcı çiftinin evsahipliğinde yapılan şenliğe, Erdemli Limon Doğa Kulübü de (ELİDOK) katıldı.

Mut’ta doğa ve yürüyüş geleneğini başlatan ve bir çok etkinliğe imza atan Mut ÇIDOG, geçen yıl başlattığı Mut Çıtlık Kiraz Şenliğinin ikincisini Mut’un Sertavul Yaylasında yaptı. Sema ve Vasfi İnanıcı çiftinin evsahipliğinde gerçekleştirilen şenliğe, Erdemli’den ELİDOK ve çok sayıda doğasever katıldı.

ALAHAN MANASTIRI GEZİLDİ

Şenlik öncesi Mut’un Karacaoğlan Çınaraltı Parkında buluşan ÇIDOG ve ELİDOK üyeleri, araçlarla Alahan Manastırına gitti. Manastırı gezen doğaseverlere, tarihi yapıyla ilgili bilgi verildi.

SERTAVUL’DA KİRAZ ŞENLİĞİ

Alahan Manastırı gezisinin bitimiyle araçlarla hareket edilerek, 2. Kiraz Şenliğinin yapılacağı Sema ile Vasvi İnanıcı çiftinin evine ulaşıldı. Buradan da Küçük Sertavul ile Han Koyağı arasındaki yaklaşık 5 km’lik doğa yürüyüşü gerçekleştirildi ve yeniden şenlik alanında toplanıldı. Yenilen yemeklerin ardından, doğaseverler bahçeden gönüllerince kiraz topladı, gönüllerince kiraz yedi. Yapılan ikramların ardından, müzikli eğlence programı düzenlendi. Etkinliğe katılanlar gönüllerince eğlendi.

“HARİKA BİR GÜN GEÇİRDİK.”

Doğa dostlarıyla çok güzel bir etkinlik ve harika bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Mut Çıtlık Kültür Sanat Dergisi Sahibi Nihat Mustul, ÇIDOG Başkanı Ayşe Ardıç ve ELİDOK Başkanı Mesut Çocuk; kendilerini çok güzel bir şekilde ağırlayan Sema ve Vasfi İnancı çiftine ve tüm katılımcılara teşekkürlerini ilettiler.

“PAYLAŞMAK RUHU DİNLENDİRİR.”

2. Kiraz Şenliğine evsahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Sema ve Vasvi İnanıcı ise, “Huzurlu bir ev, sadece yaşanılan bir yer değildir. Bazı evler vardır tek postacının ayakkabı izini bırakmasını ister, ruhsuzdur, soğuktur. Bazı evler de vardır, büyük küçük, eski yeni, açık kapalı, yazlık kışlık bir sürü ayakkabı izi olsun ister. Ses ister, soluk ister. Yaprağın hışırtısını, ayın doğuşunu, güneşin göz kamaştırışını, rüzgarın okşamasını, doğanın rengini, toprağın kokusunu dostlarla paylaşmak ister. Paylaşmak bedeni yorsa da ruhu müthiş dinlendirir. Bugün de siz Mut Çıtlık Doğa Gezginleri ve Erdemli Limon Doğa Grubu arkadaşlarımız, değerli doğa dostlarımız, ruhumuzu dinlendirdiniz, şenlendirdiniz huzurevimizi. Ne iyi ettiniz de geldiniz; hoş geldiniz, hoşluk getirdiniz. Yine, yine, yeniden birlikte olmak dileğiyle!” şeklinde duygularını ifade ettiler.
Hafta sonunda düzenlenen Mut Çıtlık 2. Kiraz Şenliği ile ilgili fotoğraf ve videolara; sosyal medyada facebook/MUT ÇITLIK DOĞA GEZGİNLERİ ve facebook/ELİDOK (ERDEMLİ LİMON DOĞA KULÜBÜ GRUBU) DERYA&MESUT sayfalarından ulaşılabilir.

Tema Tasarım | Osgaka.com