FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 31 Temmuz 2019 971 Görüntüleme

Mezitli’de Gelir-Gider Tablosu Çoğalıyor

Şeffaf yönetim anlayışıyla büyük beğeni kazanan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, daha önce 8 farklı noktada bulunan LED ışıklı gelir gider panosunu yeni belediye binasının önüne de yerleştirdi. Mezitli halkının belediyesine güvendiğinin altını çizen Başkan Tarhan, “Hiç bir şeyi vatandaşımızdan gizlemeden açıkça yayınlıyoruz. Belediyemiz ne kadar geliri var, bu para nerelere harcanıyor bilsin istiyoruz” dedi.

Türkiye’de birçok başarılı çalışmalarıyla örnek gösterilen Mezitli Belediyesi, şeffaf yönetim anlayışını da devam ettiriyor. Daha önce trafiğin ve vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde yayınladığı LED ekran gelir gider tablosunu belediyenin yeni hizmet binasının önüne de dikti. Yaklaşık iki metre büyüklüğündeki LED panoda, gelir kalemlerini; vergi giderleri, İller Bankası payı, kira ve hizmet ile diğer gelirler yayınlanıyor. Gider kalemleri olarak da; personel giderleri, işçi, memur, temizlik, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, yatırım giderleri ve diğer giderler yer alıyor. Bu uygulama ile vatandaşlar, panoların bulunduğu bölgelerde Belediyenin gelir-gider tablosunu 24 saat boyunca, LED ekranda görüyor.

BELEDİYEMİZİN HESAP VERMESİ ÇOK GÜZEL

Mezitli Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla her zaman takdiri hak ettiğini savunan vatandaşlar da uygulamadan son derece memnun. Fırsat buldukça tabloyu incelediklerini ve önceki aylara göre karşılaştırma imkânı bulduklarını belirten vatandaşlar, “Uygulamadan son derece memnunuz. Gelir gider tablosu ile belediyenin ne kadar geliri var, bu para nereye harcanıyor görüyoruz. Her ne kadar tüm vatandaşlar rakamlara hâkim olmasa bile bir belediyenin korkmadan halkına ‘benim gelirim bu giderim bu’ diyerek duyurması güven veriyor. Yeni belediye binamızın önünde de görmekten dolayı mutluyuz” dediler.

HALKIMIZ BELEDİYEMİZE GÜVENİYOR

Mezitli halkının, Belediyesine Başkanına olan güveninin oldukça yüksek olduğunun altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bunu yaptıkları şeffaf uygulamalarla sağladıklarını ifade etti. Mezitli Belediyesinin pek çok çalışmasıyla örnek alındığını vurgulayan Başkan Tarhan, “Halkımızın Belediyeye olan güveni beni oldukça memnun ediyor. Geride kalan 5 yılı aşan sürede birçok çalışmalarımızın yanında, şeffaf Belediyecilik uygulamasıyla da Türkiye’de örnek bir Belediye haline geldik. Her çalışmamızda halkımızın tam desteğini alıyor, harcadığımız her kuruşun, halkımız tarafından sorgulanmasını, denetlenmesini ve sormasını istiyoruz. Eski Belediye Binamız ve vatandaşların ve trafiğin yoğun olduğu bölgelerde paylaştığımız gelir-gider cetvelimizi yeni hizmete giren hizmet binamızın önüne de yerleştirdik. Her an düzenli olarak bu bilgileri halkımızla paylaşıyoruz. Şeffaf Belediyecilik anlayışımızdan hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Sorgulanabilir Belediye olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İlginizi çekebilir

KIZILMİNARE CAMİSİ / 2

KIZILMİNARE CAMİSİ / 2

Tema Tasarım | Osgaka.com