FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 7 Ağustos 2019 1335 Görüntüleme

MERSİN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAYRAM TATİLİ TEDBİRLERİ

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, 11 Ağustos’ta başlayacak Kurban Bayramı öncesi, yurttaşları trafik kazalarına karşı uyardı. Bayram tatilinde denetimlerin artacağı belirtilen Mersin Emniyet Müdürlüğü’nün açıklaması şöyle:
İçişleri Bakanlığımız bilindiği üzere ülkemizde Trafik kazalarının önüne geçebilmek için bir dizi kampanyalar gerçekleştirmiştir. Amaç her yıl meydana gelen trafik kazalarında 10 bin ölüm ve 30 bin civarındaki yaralanmanın önüne geçmektir. Her bayramda olduğu gibi önümüzdeki kurban bayramında da kazaların önüne geçmek için ilimizde de yoğun trafik tedbirleri alınarak denetimler artırılacaktır.
İlimizde ki son 3 yıllık kaza istatistikleri baz alındığında ölümlü kazaların daha çok şehirlerarası yollarda ve özellikle Mut Devlet yol ayrımı, Silifke-D400, Çeşmeli-Silifke ve Pozantı-Tarsus istikametinde meydana geldiği görülmüştür. Bayram tatili boyunca İl genelinin yanı sıra belirtilen bölgelerde de trafik tedbirleri artırılacak olup, Denetimlerde özellikle;
*Hız,
*Emniyet kemeri,
*Cep telefonu,
*Şerit izleme,
*Alkol denetimi,
*Ticari araçlarla dinlenme sürelerine riayet etmeme konularında ağırlıklı olarak denetimler gerçekleştirilerek, dronla trafik denetimlerimizde artırılacaktır.
Ayrıca tarım işçisi taşıyan araçlar ile tarım araçlarına (traktör, biçer döver vs) bayram süresince 24.00 ile 06.00 saatleri arasında trafiğe çıkmalarına izin verilmeyecektir. Otogarlarımızda bayram öncesi kontrol ve bilgilendirme faaliyetleri de artırılacaktır. Şehirlerarası otobüslerde ve şehir içi yolcu taşıyan araçlarda sivil personel görevlendirilmek suretiyle habersiz denetimler yapılacaktır.
Tüm vatandaşlarımızın trafik kurallarına uyması temennisiyle, rahat, huzurlu ve kazasız bir bayram geçirmelerini dileriz.
Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlginizi çekebilir

10.800.000 ADIM

10.800.000 ADIM

Tema Tasarım | Osgaka.com