FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber, Spor 4 Eylül 2019 1575 Görüntüleme

MERSİN TENİSİN MERKEZİ OLACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği içerisinde yer alanbranşlardanteniste çalışmalar hızlandırılarak, Mersin’in en iyi performans oyuncuları bir araya getirilmeye başlandı.
Başvuruları almaya başlayan Tenis Kulübü’ne katılan oyuncular, Macit Özcan Spor Kompleksi’nde yer alan Tenis Kortları’nda ilk antrenmanını gerçekleştirdi.
Büyükşehir Belediyesi, birçok branşı kapsayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ni kurdu. Kulüp içerisinde yer alan branşlardan teniste çalışmalar hızlandırılarak, Mersin’in en iyi performans oyuncuları bir araya getiriliyor. Çalışmalarla Mersin’in tenisin de merkezi olması hedefleniyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği bünyesinde yer alanMersin Büyükşehir Belediyesi Tenis Kulübü (MBTK) öğrencileri, Macit Özcan Spor Kompleksi’ndeki Tenis Kortları’nda ilk antrenmanını düzenledi.
Amatör spora destek, tenis ile başladı
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer önderliğinde Mersin’de amatör spora ilk destek tenis branşına geldi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği bünyesinde faaliyet gösteren tenis branşınınsorumluluğunu aynı zamanda Başkan Seçer’in danışmanı olan Ertan Liman üstlendi.
Hedefler çerçevesinde; Mersin Tenis Proje Sorumlusu olarak, performans tenisininönemli ismi olan Olcay Cantürk’e görev verildi. Kulübün başantrenörü olarak da Mersin’de uzun yıllar tenis antrenörlüğü yapan, daha önce çalıştığı kendi kulübünde Mersin ve Akdeniz bölgesininbir numaralarını yetiştiren Mehmet Şimşek ve ekibi ile anlaşma yapıldı. Oyuncuların gelişimi için kulüp bünyesine kondisyon hocasının da dahil edilmesi planlanıyor.
Hedefler büyük
Mersin’de tenis sporunu küçük yaşlara yaymak ve ilerleyen dönemde performans tenis oyuncuları çıkarmak hedefi ile kurulan Mersin Büyükşehir Belediyesi Tenis Kulübü, en kısa zamanda ulusal ve uluslararası başarılar elde eden oyuncular yetiştirmeyi hedefliyor.
Mersin’in hali hazırda en iyi performans oyuncuları bir araya getirilerek, altyapı için yetiştirilmesi gereken oyuncular belirlendi. İlk etapta 2006 ve 2007 doğumlu Türkiye Tenis Federasyonu’nda lisanslı oyuncuların kulübe entegre edilmesi, bilgilendirme çalışmaları sonucunda da 6-11 yaş arası altyapı oyuncularının kulüp lisanslı oyuncu yapılması planlanıyor.Süreç içinde başarılı sporculara,malzeme ve turnuvalara katılmaları için destek verilecek.
Oyuncular, Spor Kompleksi’nin tüm imkanlarından yararlanacak
Sporcuların antrenmanlarını yapmaya başladığı Macit Özcan Spor Kompleksi içinde, 5 adet toprak kort, kondisyon salonu, misafir ve oyuncular için kafeterya, Mersinli tenis sporcularının hizmetine sunulacak.
Öte yandan,2020 yılı içinde ulusal ve uluslararası tenis turnuvalarının her ay Mersin’de Macit Özcan Spor Kompleksi’nde düzenlenmesi için çalışmalara başlanacak ve konuyla ilgili TTF’ye başvuru yapılacak.
Mersin, tenisin merkezi olacak
Türkiye’de tenis sporu için en uygun iklim koşullarına sahip olan Çukurova bölgesinde, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in destekleri, sporcuların başarıları, ulusal ve uluslararası tenis turnuvalarının gerçekleştirilmesi ile Mersin’in tenis camiasının cazibe merkezi haline getirilmesi planlanıyor.

İlginizi çekebilir

Mersin Uyuşturucu Raporu

Mersin Uyuşturucu Raporu

Tema Tasarım | Osgaka.com