FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 18 Eylül 2019 1539 Görüntüleme

ÇIDOG’DAN 4. FISTIK ŞENLİĞİ

Mut Çıtlık Doğa Gezginleri (ÇIDOG), 4. Fıstık Şenliğini gerçekleştirdi. Mut’un Çiftçiler Mahallesinde Zübeyde ve Mehmet Çiftçioğlu evsahipliğinde gerçekleştirilen şenliğe, çok sayıda doğasever katıldı.

Mut’ta doğa yürüyüşü geleneğini başlatan ve bir çok etkinliğe imza atan Mut ÇIDOG, geleneksel hale getirdiği Fıstık Şenliğinin 4.sünü Mut’un Çiftçiler Mahallesinde yaptı. Zübeyde ve Mehmet Çiftçioğlu çiftinin evsahipliğinde gerçekleştirilen şenliğe, çok sayıda doğasever katıldı.
Haftasonunda gerçekleştirilen şenlik için Mut Karacaoğlan Çınaraltı Parkında toplanan ÇIDOG üyeleri, araçlarla Çiftçiler Mahallesine ulaştı. Araçlardan inen doğa gezginleri, şenliğin yapılacağı yere kadar, Göksu manzarası eşliğinde 2 km’lik kısa bir yürüyüş gerçekleştirdi. Şenliğe evsahipliği yapacak olan Çiftçioğlu ailesi tarafından sıcak bir şekilde karşılanan gezginler, kazanlarda haşlanmış yer fıstığı yedi.
Şenlikte kısa bir konuşma yapan, Mut Çıtlık Dergisi Sahibi Nihat Mustul, “Mut Çıtlık olarak sayısız etkinlik düzenledik, birçok ilklere imza attık. Bu etkinliklerden biri de, Mut Çıtlık Fıstık Şenliği. Bu yıl Fıstık Şenliğinin 4.sünü düzenliyoruz. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Şenliği her yıl Zübeyde ve Mehmet Çiftçioğlu’nun evsahipliğinde yapıyoruz. Bizi çok sıcak bir şekilde karşılayan, bizlere gönüllerini yürekleri açan Çiftçioğlu Ailesine ve katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi. Şenliğe katılan doğaseverler de çok güzel bir gün geçirdiklerini belirtirlerken; Mut Çıtlık Doğa Gezginleri yöneticilerine ve Çiftçioğlu Ailesine teşekkürlerini ilettiler.
Şenlik, çeşitli ikramlar ve bağlama eşliğinde müzikli eğlence ile son buldu.
Mut Çıtlık 4. Fıstık Şenliği ile ilgili fotoğraf ve videolara, sosyal medyada facebook/MUT ÇITLIK DOĞA GEZGİNLERİ sayfasından ulaşılabilir.

Zübeyde ve Mehmet Çitfçioğlu
Tema Tasarım | Osgaka.com