FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 12 Ekim 2019 2149 Görüntüleme

DOWN SENDROMLU RABİA’DAN RESİM SERGİSİ

Mut’ta yaşayan down sendromlu Rabia Kayhan, en büyük hayalini gerçekleştirdi. Küçüklüğünden beri resim yapma ve sergi açma hayalini kuran 43 yaşındaki down sendromlu Rabia’nın hayali gerçek oldu.  Rabia, “Dünyamdaki Renkler” adlı ilk kişisel resim sergisini açtı. Yakınları, sevenleri, öğretmen ve öğrencilerin organize ettiği sergi açılışında Rabia, mutluluğun ve masumiyetin resmi gibiydi.   

MUT’TA GÜZEL ŞEYLER

Down sendromuna dikkat çekmek, +1 farkındalık yaratmak amacıyla, down sendromlu Rabia Kayhan için ilçemizde resim sergisi açıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, Özel Eğitim Öğretmeni Zeliha Korkmaz, Burcu Savur, Şerife Kayhan, Şehit Emin Çelik Yatılı Kız Pansiyonu Toplum Hizmeti Kulübü Öğrencileri ve Kulüp Öğretmeni Hilal Tuncer’in destekleriyle, “Dünyamdaki Renkler” ismi verilen Rabia Kayhan resim sergisinin açılışı, Dünya Kız Çocukları Gününde yapıldı.

Şehit Emin Çelik Kız Pansiyonunda açılan sergiye; İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, Şehit Emin Çelik Okul Müdürü Osman Uysal, 75. Yıl Okul Müdürü Muzaffer Böge, Ak Ali Küçük Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Aydın Bütünay, Gazi Ortaokulu 6/C sınıfı öğrencileri, Şehit Emin Çelik Yatılı Kız Pansiyonu Toplum Hizmeti Kulübü Öğrencileri ve Kulüp Öğretmeni Hilal Tuncer ile Rabia’nın yakınları ve konuklar katıldı.

“FARKLILIKLARIMIZDAN DAHA GÜÇLÜYÜZ”

Yoğun ilgi gören resim sergisi açılışında konuşan Özel Eğitim Öğretmeni Zeliha Korkmaz, “Sanatçımız büyük bir aşkla bu serüveni sürdürüyor. Yaptığı bu işle adeta ‘Biz farklılıklarımızdan daha güçlüyüz’ gerçeğine ışık tutuyor” dedi.

“EĞİTİM HER ENGELİ AŞAR”

Açılışta konuşan Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin ise, eğitimin her engeli aştığına inandığını belirterek, “Özel bireyli insanlara imkan verildiği zaman neler yapılabileceğinin en güzel örneğini bugün Rabia bize gösterdi” dedi. Rabia’yı tebrik eden Gergin, böyle güzel bir projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Rabia Kayhan ve Zeliha Korkmaz’a plaket sunan Gergin ayrıca, Rabia’ya resim defteri ve malzemeleri hediye etti.

Yapılan konuşmaların ardından, kurdele kesilerek sergi açılışı gerçekleştirildi.

Mert Zorlu ve Soner Özcan’ın keman ve gitar resitalleri eşliğinde Rabia’nın resim sergisini gezen konuklar, hayranlıklarını dile getirdiler. En büyük hayalini gerçekleştirmenin haklı gururu ve mutluluğu gözlerinden okunan Rabia Kayhan ise, zaman zaman duygulu anlar yaşadı. Herkese teşekkürlerini ileten Rabia, mutluluğunu ve müteşekkirliğini konuklarına sarılarak gösterdi. Sergide, Rabia’nın el emeği göz nuru 24 resmi sergilendi.

PANSİYON ÖĞRENCİLERİNDEN HARÇLIKLARIYLA KATKI

Şehit Emin Çelik Yatılı Kız Pansiyonu Toplum Hizmeti Kulübü öğrencileri ve Kulüp Öğretmeni Hilal Tuncer, projenin hayata geçirilmesini üstlenirken; kız pansiyonu öğrencileri harçlıklarıyla malzemeler alarak, serginin hazırlanmasında katkı sundular. Kulüp Öğretmeni Hilal Tuncer, “Öğrencilerimizin çabaları ve emekleri için kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

“FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK”

Projenin fikir annesi Reklam Ajansı Sahibi Burcu Savur ise, projenin ortaya çıkış sürecini anlattı. Savur, “Şerife Kayhan, görümcesi Rabia için bir plaket yaptırmak istediğini belirterek bana geldi. Görümcesinin down sendromlu olduğunu, resim yapmayı çok sevdiğini ve onu mutlu etmek istediğini söyledi. Bunun üzerine bende de bir farkındalık yaratma ve Rabia için birşeyler yapma fikri ortaya çıktı” dedi. Bunun üzerine Özel Eğitim Öğretmeni Zeliha Korkmaz’ı arayarak onunla fikir alışverişinde bulunduklarını ve neler yapabileceklerini paylaştığını belirten Savur, şöyle konuştu: “Zeliha hocam da sağolsun bu fikre çok sıcak yaklaştı ve Rabia için bir resim sergisi hazırlamaya karar verdik. Bu serginin de Dünya Kız Çocukları Gününde yapılmasının güzel olacağını düşündük. Böylelikle Rabia için unutulmaz bir masal gecesinin hazırlıklarına başladık. Benim bu minicik fikrimi alıp, unutulmaz bir masal gecesine dönüştüren Zeliha Korkmaz’a, Rabia için bir fark yaratmak isteyen Şerife Kayhan’a ve destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

“AİLE İÇİNDE ÇOK MUTLU BÜYÜYEN BİR BİREY VE BAŞARISI”

Savur sözlerinin sonunda, Dünya Kız Çocukları Gününe de dikkat çekerek; “Geleceğin avukatlarına, mühendislerine, mimarlarına, astronotlarına, Cumhurbaşkanlarına, annelerine, öğretmenlerine, sporcularına, müzisyenlerine, yazarlarına, iyi bakın. Kız evlatlarınıza iyi bakın.” şeklinde konuştu.

Burcu Savur herkesi, hayatındaki farkındalıkları ve iyilikleri #iyilikbulaşıcıdır #farkındalıkbulaşıcıdır #mut etiketleriyle sosyal medyada paylaşmaya davet etti.



Tema Tasarım | Osgaka.com