FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 29 Ekim 2019 1273 Görüntüleme

MUT MÜFTÜLÜĞÜNDEN TECRÜBE PAYLAŞIMI TOPLANTISI

Diyanet İşleri Başkanlığının Cami Hizmetlerinin verimliliğini arttırmak amacıyla Din Görevlilerine yönelik başlatmış olduğu “Tecrübe Paylaşımı Toplantısı” 23 Ekim Çarşamba günü Mut’ta yapıldı.
Mut Ziraat Odası Konferans Salonunda düzenlenen programa konuşmacı ve moderatör olarak; Diyanet İşleri Başkanlığı Atama 1 Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun, Mut İlçe Müftüsü Mustafa Öztürk, Karabük İl Müftülüğünden Ahmet Akyasan, Osmaniye Kadirli Müftülüğünden Reçep Çeri, Mersin Mezitli Müftülüğünden Abdulkadir Koçar katıldı.
Tecrübe Paylaşımı Toplantısı, Yazalanı Camii İmam Hatibi Feyyaz İğde’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Mut Müftüsü Mustafa Öztürk, “Cami içi ve cami dışı din hizmetlerinin daha etkili ve verimli yapılabilmesi için görevliler arasında tecrübe paylaşımlarının çok önemli olduğuna dikkat çekti. Misafirlerimize hoş geldiniz diyorum ve katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Atama 1 Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu faaliyetler bu çalışmalar aslında sizleri motive etmektir. Ayrılıklarımız ve farklılıklarımız olabilir, bize düşen saflarımızı sıklaştırmaktır. Birimizin kaşı siyah, öbürümüzün göz rengi farklı olabilir. Bizler Allah’ın ipine sımsıkı sarılalım. Mut ve Gülnar’da bizim ulaşamadığımız, selam vermediğimiz ve elinden tutmadığımız kimse kalmasın. Dolayısıyla selam verdiğiniz, caminize gelen ve sizin sohbetinizi sizin hutbenizi dinleyenlerden Allah’ın izniyle hiçbir zarar gelmez.”
Coşkun, “Bu duygularla öncelikle sizlere, ailenize, bulunduğunuz mahallenize, şehrinize, Cenab-ı Hak huzurlar saadetler ve mutluluklar ihsan eylesin. Allah hanenize bereketler versin” diye dua ederek konuşmasını bitirdi.
Mut Müftülüğünce düzenlenen Tecrübe Paylaşımı Toplantısı, Karabük İl Müftülüğünden Ahmet Akyasan, Osmaniye Kadirli Müftülüğünden Reçep Çeri ve Mersin Mezitli Müftülüğünden Abdulkadir Koçar’ın yaptığı sunumların ardından sona erdi.

Tema Tasarım | Osgaka.com