FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 13 Kasım 2019 2294 Görüntüleme

Mut’ta 22 bin fidan toprakla buluştu

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası kapsamında, Mut’ta iki ayrı yerde, Kavaközü Mahallesinde 12 bin ve Yazalanı Mahallesinde 10 bin olmak üzere toplam 22 bin fidan toprakla buluşturuldu.
Türkiye genelinde 11 Kasım’da saat 11.11’de eş zamanlı yapılan ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası kapsamında, ilçemiz Yazalanı Mahallesi Acıdere Mevkiinde düzenlenen fidan dikim törenine; Mut Kaymakamı Muammer Köken, Belediye Başkanı Volkan Şeker, Cumhuriyet Başsavcı V. Zübeyde Yılmaz, ilçe protokolü, kamu kurum ve kuruluşlar temsilcileri, STK ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda yurttaş katıldı.
Fidan dikimiyle ilgili olarak Mut Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen ‘Milli Ağaçlandırma Günü’nün ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası kapsamında düzenlenen fidan dikim töreni, 81 il ile eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. İlçemiz Yazalanı Mahallesi Acıdere Mevkii Fidan dikim alanında 11.11.2019 Pazartesi günü saat 11:11’de gerçekleştirilen etkinliğe Kaymakamımız Muammer KÖKEN, Belediye Başkanı Volkan Şeker, Cumhuriyet Başsavcı V. Zübeyde Yılmaz, ilçe protokolü üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşlarımızın yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak maksadıyla yurt geneli ve ilçemizde de gerçekleştirilen ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası kapsamında, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik ile fidanlar toprakla buluştu” denildi.

Tema Tasarım | Osgaka.com