FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 13 Kasım 2019 2307 Görüntüleme

ATA’MIZI ÖZLEMLE ANDIK

BAĞIMSIZ, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı, devrimlerin öncüsü Mustafa Kemal Atatürk, tüm yurtta olduğu gibi Mut’ta da özlemle anıldı.

Yaptıkları, değeri ve dehası her geçen yıl daha fazla anlaşılan Büyük Önder, 10 Kasım’da sonsuzluğa göçüşünün 81. yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi.
Hükümet Caddesindeki Atatürk Anıtında düzenlenen törende, Atamızın yaşama gözlerini yumduğu saat 09.05’te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Törenlere, Mut Kaymakamı Muammer Köken, Belediye Başkanı Volkan Şeker, protokol üyeleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.
10 Kasım nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kaymakam Muammer Köken, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 81. yılında bir kez daha saygı, şükran ve rahmet ile andıklarını belirterek, “Büyük liderler için kuşkusuz ki matem değil; fikirlerine sadakat gereklidir.” fikrinden hareketle 10 Kasım tarihini bir matem ve milli bir yas günü olarak günü olarak kabul etmek yerine, fikirlerine yönelmek için bize verilmiş bir fırsat olarak görmekteyiz. Onun mirası olan Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine ulaştırma yolunda bıkmadan usanmadan azimle çalışarak, yaşatmak ve diri tutmak, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ e minnet borcumuzdur” dedi.
Belediye Başkanı Volkan Şeker ise, yayınladığı mesajında, “Ulusal Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Bağımsızlığımızın Mimarı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümünde bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.
Atatürk Anıtında törenin ardından, Mut Gazi İlkokulu Konferans Salonunda anma programı düzenlendi. Programda öğrenciler tarafından şiirler okundu, zeybek ve oratoryo gösterisi sunuldu. Atatürk’e Ağıt adlı kareografi çalışmasının yer verildiği program, koro ile son buldu.

Tema Tasarım | Osgaka.com