FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 29 Ocak 2020 1194 Görüntüleme

UĞUR MUMCU MUT’TA ANILDI

ANKARA’daki evinin önünde 24 Ocak 1993’te aracına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 27’nci yılı dolayısıyla Mut’ta anıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mut İlçe Örgütü ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mut Şubesi tarafından, Hükümet Caddesindeki Atatürk Anıtında anma töreni düzenlendi.
CHP İlçe Başkanı Hayati Bağçalı, ADD Mut Şubesi Başkanı Osman Susan, partililer, dernek üyeleri ve çok sayıda yurttaşın katıldığı törende; Atatürk Anıtına Uğur Mumcu’nun karanfillerle kaplı portresi konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

“90’LAR ATATÜRKÇÜ AYDINLARIN KATLEDİLDİĞİ YILLAR”

Törende yapılan, “Türkiye’de Aydın Katliamı” başlıklı basın açıklamasında; Atatürk Cumhuriyeti’ni yıkmak için öncelikle Atatürkçü aydınların ortadan kaldırılmasının gerekli olduğu ve 1990’ların Atatürkçü aydınların, devleti yönetenlerin gözleri önünde katledildiği yıllar olduğu vurgulandı.

“SUİKASTLERİN ASIL HEDEFİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ”

31 Ocak 1990’da ADD Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy’un katledilişiyle başlayan sürecin; Turan Dursun, Bahriye Üçok ve Uğur Mumcu cinayetleri ile sürdüğü belirtilen açıklamada, “Çetin Emeç, Onat Kutlar, Eşref Bitlis, Ahmet Taner Kışlalı, Ali Gaffar Okkan suikastleri de aynı karanlık odakların hain planlarıdır. Bu yönüyle bakıldığında suikastlerin asıl hedefinin Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti olduğu açıktır. Esas milli beka sorunu bu suikastlerin arkasındaki güçlerin, bir türlü gün yüzüne çıkarılamamasıdır” denildi.

“27 YILA RAĞMEN CİNAYETİN AYDINLATILAMAMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ”

24 Ocak 1993’de bombalı suikast sonucu aramızdan alınan Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun katillerinin aradan geçen 27 yıla rağmen bulunamamasının, cinayetin aydınlatılamamasının ya da aydınlatılmak istenmemesinin bu bağlamda düşündürücü olduğunun belirtildiği basın açıklamasında şöyle denildi: “Ne acıdır ki Uğur Mumcu ve demokrasi şehitlerimize dil uzatan, onların aziz hatıralarını karalamaya çalışan siyasi zihniyet tarafından yönetilmekteyiz. Mücadelemiz işte bu zihniyete yöneliktir. Adalet ve Demokrasi Haftası’nda hak, hukuk, adalet, demokrasi, insan hakları, özgürlükler ve laik cumhuriyet için canlarını hiçe sayan aydınlarımızı unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı bir kez daha haykıracağız. Uğur Mumcu’yu hain saldırıyla aramızdan alınışının 27. yıl dönümünde sarsılmaz bir inanç ve kararlılıkla, saygıyla anıyoruz.”
Yapılan basın açıklamasının ardından, gençler tarafından, Uğur Mumcu’nun “Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi” isimli şiiri, Selda Bağcan’ın müziği eşliğinde seslendirildi.

Tema Tasarım | Osgaka.com