FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 3 Nisan 2020 706 Görüntüleme

Mut’ta 3 Bin 789 Aileye Sosyal Yardım Ödemesi

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yurttaşların üzerindeki sosyo-ekonomik yükü azaltmak için yürürlüğe konulan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde 81 il ve 923 ilçede uygulanmaya başladı.

ÖDEMELER PTT YERİNE ELDEN YAPILACAK

İlk etapta 2 milyon 111 bin haneye, PTT aracılığıyla yapılacak olan bin TL’lik ödemenin; PTT’de yaşanabilecek yoğunluk ve yurttaşların sağlık güvenliğini riske atmamak için elden yapılacağı duyuruldu. Hak sahiplerine yapılacak sosyal yardım ödemeleri 3 Nisan’dan itibaren PTT görevlileri, bekçiler ve kolluk birimleri aracılığıyla, 5 gün içinde kendi ikametlerinde yapılacak.  

MUT’TA 3 BİN 789 AİLE YARARLANACAK

İlçemiz Mut’ta, Mut Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yapılacak sosyal yardım ödemesinden 3 bin 789 hane yararlanacak. İlçe genelinde Mut SYDV’ye kayıtlı 3294 sayılı kanun kapsamında Düzenli Merkezi Sosyal Yardım veya Aylık Dezavantajlı 3 bin 789 aileye hane başına bin TL olmak üzere, toplam 3 milyon 789 bin TL sosyal yardım ödemesi yapılacağı bildirildi.   

Tema Tasarım | Osgaka.com