FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 12 Mayıs 2020 617 Görüntüleme

BÜYÜKŞEHİR, MUT’TA TARIMSAL ÜRETİMİN “YOLUNU” AÇTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezine yaklaşık 180 km uzaklıkta yer alan Mut İlçesi’ndeki kayısı üreticisinin yol sorununu çözüme kavuşturdu. İlçede 2 Mayıs’ta etkili olan sağanak yağış, yer yer doluya dönüşerek ilçeye bağlı Kemenli Mahallesi’ndeki üretim alanlarına giden yaklaşık 4 kilometrelik toprak yolda hasar oluşturmuştu. Büyükşehir ekipleri, hasat döneminin başladığı günlerde yolu onararak üreticiyi daha düzgün bir yola kavuşturdu.
Kemenli Mahalle Muhtarı Rasim Tekin, yağışın etkili olduğu gece Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kendisini aradığını belirterek, “Başkanımız Vahap Seçer, beni geçmiş olsun diye aradı. Ben de kendisine teşekkür edip, yollarımız çamur olduğu için traktörlerimizin ve araçlarımızın geçemediğini belirttim. Kendisi de sağ olsun hemen harekete geçerek yollarımızı onarmaya başladı” dedi.

2 Mayıs’ta Mut’ta etkili olan sağanak yağış yer yer doluya dönüşerek, ilçeye bağlı Kemenli Mahallesi’ndeki üretim alanlarına giden yaklaşık 4 kilometrelik toprak yolda hasar oluşturmuştu. Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkeze yaklaşık 180 kilometrelik mesafede bulunan mahalledeki kayısı üreticisinin yolunu onardı. Büyükşehir, kayısı hasadının başladığı günlerde hem Mut’taki üreticinin hem de tarımsal üretimin yolunu açtı.

Dünyanın en büyük sofralık kayısı üretim merkezi Mut’ta hasat dönemi başladı
Mersin’in merkezine yaklaşık 180 kilometre uzaklıkta yer alan ve 62 bin 600 nüfusa sahip Mut İlçesi, Türkiye’de erik ve sofralık kayısı üretiminde önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Yıllık 40 bin ton erik üretimi yapılan ilçe, yıllık 200 bin tonun üzerindeki sofralık kayısı üretimiyle de dünyanın en büyük sofralık kayısı üretim merkezini oluşturuyor.

Mut’ta etkili olan sağanak Kemenli Mahallesi’ndeki kayısı üreticisini etkilemişti

İlçedeki tarımsal üretim ve hayvancılıkta Kemenli Mahallesi de önemli bir yer tutuyor. Mut’un merkezine 18 km uzaklıkta bulunan ve yaklaşık 900 kişilik bir nüfusa sahip mahallede günlük 6-7 ton süt üretimi yapılıyor. Bunun yanı sıra kayısı, turşuluk ve salçalık biber üretimiyle de mahalle, tarımsal üretim noktasında önemli bir işleve sahip. Nüfusun dağınık bir yerleşime sahip olduğu mahallede, üreticiler yaklaşık 4 kilometrelik toprak yolu traktör veya araçlarıyla kat ederek üretim alanlarına ulaşım sağlıyorlardı. 2 Mayıs’ta ilçede görülen sağanak yağış yer yer doluya dönüşerek söz konusu 4 kilometrelik toprak yolda hasara neden oldu. Büyükşehir Belediyesi ekipleri kısa bir süre içerisinde 7 kamyon, 2 kepçe ve 1 greyderle yolun onarım çalışmalarına başladı.

“Başkanımız sağ olsun hemen harekete geçerek yollarımızı onarmaya başladı”

Kemenli Mahalle Muhtarı Rasim Tekin, mahallenin üretim alanına giden yolun yağışlardan etkilenmesi üzerine Başkan Vahap Seçer’in kendisini aradığını belirterek, “Bahçelerimiz, sebzelerimiz, domateslerimiz, kavunlarımız, biberlerimiz hep burada. Köyümüzün tarım alanlarının büyük bir kısmı bu bölgede yer alıyor. Eskiden toz toprak içerisindeydi, düzgün değildi. Başkanımız Vahap Seçer, beni geçmiş olsun diye aradı. Ben de kendisine teşekkür edip, yollarımız çamur olduğu için traktörlerimizin ve araçlarımızın geçemediğini belirttim. Kendisi de sağ olsun hemen harekete geçerek yollarımızı onarmaya başladı. Kendilerine saygılarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlginizi çekebilir

Taşhan’da 19 Mayıs Coşkusu

Taşhan’da 19 Mayıs Coşkusu

Tema Tasarım | Osgaka.com