FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 19 Mayıs 2020 572 Görüntüleme

MESKİ: SUYA ZAM YAPILMADI!

MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, Nisan ayı faturalarının 12 ayın ortalama su tüketimi baz alınarak yapıldığını, Mayıs ayında yerinde okumaların yapılmasıyla gerçek değerlerin ortaya çıktığını söyledi. Son 1 yıl içinde suya zam yapılmadığını ifade eden Alkaç, “Eğer fazla fatura yazılma durumu varsa vatandaşın mağduriyeti kesinlikle giderilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
MESKİ Genel Müdürü Alkaç, Radyo Metropol’de Raşit Doğan ve Mehmet Selvi’nin hazırlayıp sunduğu “Metro Gündem” programının canlı yayın konuğu olarak, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Faturaların yüksek olduğu yönünde gelen iddialarla ilgili sorulara yanıt veren Alkaç, şunları söyledi: “Salgın nedeniyle vatandaşlarımızın ve çalışanlarımızın sağlığını düşünerek Nisan ayı faturalarını 12 ayın ortalama su tüketimini baz alarak oluşturduk. Diyelim ki, son 12 ayda vatandaşımız 120 metreküp su kullanmış ise biz onu 12’ye böldük ve 10 metreküp olarak yansıttık. Oluşturduğumuz faturalar, vatandaşlarımıza SMS olarak gönderildi. Su faturalarındaki gerçek değerin üzerinde olan vatandaşlar bize müracaat etti ve gerekli düzenlemeleri yaptık. Vatandaşımız bize ulaşarak sayaç fotoğrafını gönderdiği zaman, gerçek değeri ortalamaya göre düşükse gerekli düzeltmeleri yaptık. Ancak, faturalardaki su tüketim miktarı gerçek değerin altında gelen abonelerimiz bize müracaat etmediler. SMS yoluyla ulaşamadığımız abonelerimize fatura gönderilemedi. Dolayısıyla, bu abonelerimizin okumalarını mayıs ayında yerinde yaparak, bu abonelerimize 2 aylık fatura düzenledik. Yani ortalama faturalandırmadan dolayı abonelerimize kesinlikle yüksek bir fatura çıkmadı.”

‘Vahap Seçer döneminde su fiyatlarında artış olmadı’

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldikten sonra su fiyatlarında yüzde 10 indirim yaptığını anımsatan Alkaç, bugünkü 1 metreküp su bedelinin indirim yapılan tarihten önceki su bedelinden az olduğunu söyledi. Alkaç, sözlerine şu şekilde devam etti: “Net bir şekilde söylüyorum; Sayın Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in döneminde su fiyatlarında en ufak bir artış olmamıştır. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız’ın indirim kararından sonra su fiyatı 2.09 TL olarak belirlendi. Ancak 2019 yılı öncesinde MESKİ Genel Kurulu’nda su ücretlerine her yıl geçerli olmak üzere her ay binde 7 oranında artış uygulanacağı kararı alınmıştı. Bu karar Belediye Başkanımız Vahap Seçer döneminde alınmış bir karar değildir. Sayın Belediye Başkanımız Vahap Seçer, suya herhangi bir indirim yapmasaydı 2020 Ocak ayındaki su fiyatı 3.36 TL olacaktı. Şimdi ise Ocak ayından itibaren uyguladığımız su bedeli 3.32 TL’dir. Yani bizim su fiyatımız, Belediye Başkanımız’ın suya indirim yaptığı tarihten önceki su fiyatından daha azdır. Suya herhangi bir gizli veya açık zam yapılmadı.”
Genel Müdür Alkaç, abonelerin yaşayabileceği sıkıntıları kısa sürede çözebilmek için MESKİ tarafından kurulan 0530 844 27 24 ve 0530 844 27 25 numaralı WhatsApp Destek Hattı’ndan kendilerine ulaşan taleplere mutlaka geri dönüş sağladıklarını bildirdi.

Tema Tasarım | Osgaka.com