FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 8 Haziran 2020 902 Görüntüleme

Başarır’ın Mut mesaisi: “CHP’liler pandemi sürecinden alnının akıyla çıktı.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mut İlçe Örgütünü ziyaret eden CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ülke gündemiyle ilgili konularda partililere seslenen Başarır, ağır eleştirilerde bulunduğu iktidara yüklendi. Pandemi sürecinden CHP’li belediye ve örgütlerinin alınlarının akıyla çıktığını söyleyen Başarır, “Ama çıkmayan bir kişi vardı; damat ve kayınpederi. Biz bu süreci evet ölümlerle, acılarla, bir de yasaklarla hatırlayacağız” dedi. CHP’li Enis Berberoğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesine de sert tepki veren Başarır, hiç haberlerinin olmadığı bir zamanda tezkerenin meclise getirildiğini belirterek; “Neden, niye beklemediniz Anayasa Mahkemesi sürecini? 2015’te MİT tırlarıyla ilgili açıklama yapan, daha fazla konuşan, bilgi veren Tuğrul Türkeş değil miydi? Ama birini Başbakan yardımcısı yaptınız, birinin milletvekilliğini düşürüp cezaevine attınız. Böyle bir adalet olabilir mi?” şeklinde konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Mut İlçe Örgütünü ziyaret etti. Parti binasında gerçekleşen ziyarette, İlçe Başkanı Hayati Bağçalı ve yönetimi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve partililerle buluşan Başarır, ülke gündemine dair açıklamalar yaptı.

“PANDEMİ SÜRECİNDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK”

CHP Mut İlçe Başkanı Hayati Bağçalı’nın yaptıkları çalışmalar ve etkinliklerle ilgili bilgi vermesinin ardından partililere seslenen CHP’li Başarır, ilk olarak pandemi sürecine değindi. Pandemi sürecinde iktidarın vatandaşı yalnız bıraktığını savlayan Başarır, “Mut, Gülnar, Anamur, Tarsus, Büyükşehir ve örgütlerimiz halka dokundu. Ama erzak dağıtmanın, yardım etmenin, ekmek dağıtmanın suç sayıldığı bir dönemde bunları yaptık. Düşünebiliyor musunuz, bu ülkede ekmek dağıtmak yasak, dedi. Vahap Bey dedi ki, o zaman ben ekmeği 10 kuruşa satıyorum. Hayır, o da yasak. Bağış almak yasak, dedi. Yasa net, anayasa net. Belediyenin gelirlerini saymış, bunlardan bir tanesi de bağış almak. Bu yasağın geldiği günlerde internette bir şey buldum. İsmailağa tarikatı bağış topluyor. İşte devlet böyle bir hale gelmiş. Ama biz tüm yasaklara rağmen gerekeni yaptık” dedi.

Bu süreçten alınlarının akıyla çıktıklarını söyleyen Başarır, “Ama çıkmayan bir kişi vardı; damat ve kayınpederi. Biz bu süreci, evet ölümlerle, acılarla bir de yasaklarla hatırlayacağız” şeklinde konuştu.

“SALGINDA İNSANLAR ÖLÜM VE AÇLIK KORKUSU YAŞADI”

Bu salgının Dünyadaki daha önceki salgınlardan daha sarsıcı, daha etkili ve daha dramatik olduğunu belirten Başarır, şunları söyledi: “Bundan 100 yıl önce bir İspanyol gribi vardı. 50 milyon insan ölmüştü. Aslında bu salgında 390 bin insan öldü Dünyada. Neden daha sarsıcı, daha etkili, daha dramatik oldu. Çünkü insanlar iki korkuyu yaşadı; bir ölüm korkusu, iki açlık ve sefalet korkusu. İlk kez 24 saat 30 gün evimizde bir gerçekle yüzleştik. Emekli maaşı bin 900 lira, asgari ücret 2 bin 324 lira. Bununla geçinmenin ne demek olduğunu gördük. Evde kaldığınız zaman her şeyi daha fazla kullanıyorsun, bununla yüzleşiyorsun. Dünya gelirlerinin yüzde 85’ini 20 bin tane şirket paylaşıyor. Kalan 7,8 milyar insan yüzde 15 ile geçiniyor. Ya emeği ya eşitliği ya daha adil bir düzeni savunacağız bizler ya da işte bu virüs sürecinde gördüğümüz gibi açlıkla karşı karşıya geleceğiz. Amerika’daki olayları sakın siyahi bir vatandaşa yapılan ırkçı bir saldırı olarak sadece görmeyin, bir birikmişlik var. Sömürüye karşı, ezilmeye karşı, adaletsizliğe karşı Dünya bunu yaşadı.”

“BERBEROĞLU’NDA ANAYASA MAHKEMESİ SÜRECİ NEDEN BEKLENMEDİ?”

Enis Berberoğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Başarır, “Geçen hafta meclisteydim. Meclisi kapattırdık, Mersin’e geldik. Hiç haberimizi olmadığı bir dakikada, atanmış Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bir tezkere yolladı meclise. Enis Berberoğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili. Neden, niye beklemediniz Anayasa Mahkemesi sürecini? Meclisin böyle bir  teamülü var mıydı? Ya da biraz geriye gidelim, 2015’te MİT tırlarıyla ilgili açıklama yapan, daha fazla konuşan, bilgi veren Tuğrul Türkeş değil miydi? Ama birini Başbakan Yardımcısı yaptınız, birinin milletvekilliğini düşürüp cezaevine attınız. Böyle bir adalet olabilir mi? Bu yüzyılda bir milletvekilinin dokunulmazlığını ya da milletvekilliğinin düşürülmesini, atanmış bir adam mecliste verebilir mi? Veriyor ve kaçma şüphesi olmayan, evinde olan sayın Berberoğlu gece gözaltına alınıyor, tutuklanıyor, ertesi gün salıveriliyor” dedi.

“TERÖRÜN YARATICISI AKP”

Burada Cumhurbaşkanının anlatmak istediğini yorumlayan Başarır, şöyle konuştu:  “Cumhurbaşkanı bize diyor ki; yargı benim, yasama benim, yürütme benim, devlet benim diyor. Bunu kim diyordu; Mussolini diyordu, tarihteki tek adamlar diyordu bunu. Biz bunları söylediğimiz zaman, terör, diyor. Bu ülkede 2002’yi hatırlıyorsunuz. İktidara geldiğinde 7 evladımız, askerimiz, polisimiz şehit olmuş, şimdi 4 bine yaklaşmış. 2002’de 130 bin polis, 500 bin askerle bu güvenlik sağlanmış. Şimdi 330 bin polis, 750 bin askerle 4 bine yakın şehit vermişiz. Terörün sebebi kim, bu yönetim. Ben mecliste terörün yaratıcısı AKP’dir değimde bana saldırıyorlar. İŞİD’i ben mi yarattım, FETÖ’yü ben mi yarattım, Osman Öcalan’ı TRT’ye ben mi çıkardım, Haburu, çözüm mahkemelerini ben mi kurdum? Sen yaptın!”

“BASKIN SEÇİME HAZIR OLMALIYIZ”

Gündemdeki erken seçim tartışmalarıyla ilgili de konuşan Milletvekili Başarır, yarın seçim olacak gibi hazır olmaları gerektiğini belirterek şunları kaydetti: “O kendi aklına göre şunu düşünüyor; baskın seçimde gelirim, bir 5 yıl daha alırım. Yok öyle şey. Ben örgütleri, halkı, insanları nasıl görüyorum biliyor musunuz; İstanbul’un ikinci seçimleri kadar heyecanlı görüyorum. Halk görmüyor mu adaletsizliği, eşitsizliği, yolsuzluğu, haksızlığı, sefaleti görmüyor mu? Bir aile olarak bir ülkeyi yöneteceksin, malvarlığının hesabını vermeyeceksin, Milletvekillerine fezleke yollayacaksın, Ana Muhalefet liderini linç etmeye kalkan adamı tutuklatmayacaksın, sonrada çıkıp erken seçimde terör tehdidiyle bu insanlardan oy isteyeceksin. Onun işi bitti, inanın buna. Recep Tayyip Erdoğan ilk seçimde nereye gider bilmiyorum. Biz cezaevinde kalmaktan, ölmekten korkmayız. Kim kaçar, Şevki Yılmaz gibiler kaçar. Bizim milletvekillerimiz kaçmaz. Hele hele ondan hiç kaçmaz. Onlar hiç korkmaz. Tek korkumuz varsa Allah korkusu. Ama görüyorum ki, onlarda Allah korkusu da yok. Eğer olsaydı, bugün bu ülke bu halde olmazdı.”  

“KAZANACAĞIZ”

Bir dakikalarını bile boş geçirmemelerini isteyen Başarır, “Yarın, hatta bir saat sonra seçim olacakmış gibi hazırlanalım; psikolojik olarak, güç olarak. Çok önemli bir seçim bu, kazanacağız. İlk seçimde Çankaya’ya gideceğiz. Demokratik, parlamenter  rejimi getireceğiz. Bağımsız yargıyı getireceğiz, sosyal adaleti getireceğiz” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Başarır, konuşmasının ardından partililerin sorularını yanıtladı. Partideki program sonrası şehir merkezinde yurttaşlarla sohbet eden Başarır, daha sonra Mut’un Aydınoğlu, Gençali, Yapıntı, Palantepe ve Mirahor mahallelerinde çiftçilerle buluştu ve çiftçilerin sorunlarını dinledi. Başarır, Mut programını, gerçekleştirdiği taziye ziyaretleriyle sonlandırdı.

Tema Tasarım | Osgaka.com