FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 30 Haziran 2020 318 Görüntüleme

Soner Solak: “Mut sahipsiz değildir!”

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan’ın Mut Kayısısıyla ilgili basına yansıyan açıklamalarına bir tepkide Ak Parti Mut İlçe Başkanı Soner Solak’tan geldi.

TRT Haber’de yayınlanan Dün Bugün programında, “Biz Mut ilçesi olarak bazı art niyetli kişiler tarafından halkı yanıltıcı şekilde Mut Kayısısının Malatya Kayısısı olarak pazarlanmasından son derece rahatsızlık duyuyoruz. Türkiye’de çıkan sofralık kayısının yüzde 85’i Mut’ta yetişiyor” şeklindeki mesajı yayımlanan Ak Parti Mut İlçe Başkanı Soner Solak ise, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu görüşleri paylaştı:
“MUT SAHİPSİZ DEĞİLDİR…
Geçtiğimiz günlerde Malatya Ticaret Odası başkanı Ramazan Özcan talihsiz bir açıklama yaparak ‘Tezgahlarda Mut Kayısısı,Malatya kayısısı olarak satılıyor’ gibi söylemde bulunmuştur. Bilinmesini isterim ki; Mut yalnız ve sahipsiz değildir. Mut Kayısısı geçmişten bugüne ülkemizin sofralık kayısı ihtiyacının % 85’ini karşılamış, çiftçisi ile Ziraat Odasıyla Belediyesi ile hep birlikte marka haline getirip tescili alınmıştır. Malatya Ticaret Odası başkanımız bilmelidir ki; Mut kayısısı sofralara girdiğinde Malatya kayısısı çağla bile değildir ve Sofralık hiç değildir.
Kamuoyunun Bilgisine…”

Tema Tasarım | Osgaka.com