FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 28 Temmuz 2020 302 Görüntüleme

Kurban Bayramı Tedbirleri Alındı

31 Temmuz ile 03 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı nedeniyle, Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.
Alınan tedbirlere göre; emniyet ve jandarma ekipleriyle koordineli yapılan yol çalışmalarıyla, belgesiz ve sağlıksız hayvanların kente girişinin önleneceği belirtildi. İlçe Müdürlüğünde Kurban Bayramı süresince nöbetçi veteriner hekim görevlendirmeleri yapıldı. Kurbanlık satış yerleri veteriner hekimlerce denetlenerek belge ve sağlık kontrolleri yapıldı.

Kurbanlık Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yurttaşların kurbanlık hayvan alırken dikkat etmesi gereken önemle noktalara dikkat çekildi. Kurbanlık hayvanları ruhsatlı ve veteriner hekim kontrolünün olduğu yerlerden almaya ve il içinden gelen sığır cinsi büyükbaş hayvanlarda kulak küpesi ve pasaport, küçükbaş hayvanlarda kulak küpesi ve nakil belgesi olmasına dikkat edilmesi gerektiği bildirildi. Öte yandan il dışından sevk edilen tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için ise veteriner sağlık raporlarının olmasına dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

“Kurban kesimini ehil kişiler yapmalı”

Kurban kesimlerinin ehil kişiler tarafından kurban hizmetleri komisyonunun izin verdiği yerlerde yapılması, kesimlerde hayvan refahı ilkelerine göre hareket edilerek kesim işleminin hayvana eziyet edilmeden tamamlanması gerektiği belirtildi. Temizlik kurallarına dikkat edilmesinin de altı önemle çizilirken, kanın çok iyi akıtılması sağlanması gerektiği duyuruldu.
Öte yandan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Kurban kesim yerlerinde kesilen hayvan küçükbaş ise kulak küpeleri, büyükbaş ise kulak küpeleri ile birlikte pasaportları kesim sırasında görevlilere teslim edilmeli” ifadeleri kullanıldı. Kendi kesimlerini yapan yurttaşlar için ise belge ve kulak küpelerini muhtarlıklara, belediyelere veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne teslim edilmesi gerektiği vurgulandı.

Tema Tasarım | Osgaka.com