FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 15 Eylül 2020 489 Görüntüleme

MUT’UN ÇÖPLERİ GERİ DÖNÜŞÜME

Mut’un çöpleri artık geri dönüşüme kazandırılıyor. Mut Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Mut’un çöplerini Mersin’e geri dönüşüme taşımaya başladı.

 Konuyla ilgili olarak, Mut Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ali Kaya, yaptığı açıklamada; “Çöplerimiz artık geri dönüşüme gidiyor. Çöplerimizi Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Mersin’e geri dönüşüme taşıyoruz. Mut Belediyesi olarak bizim görevimiz siz değerli hemşerilerimizin Daha Temiz Bir Mut’ta yaşamanızı sağlamak” dedi.

 Daha temiz bir Mut için kurumlarına büyük bir sorumluluk düşmekle birlikte, atık üreten yurttaşlara da bazı sorumluluklar düşmekte olduğunu belirten Ali Kaya; yurttaşlardan 4 önemli beklentilerini şöyle sıraladı:

 “1.Konteynerlerin öncelikle içini kullanmanız,

 2.Evsel atık harici atıklarınızı konteynerin içine atmamanız.

 3.Atık üretimini en az düzeye indirecek şekilde gerekli tedbirleri almanız,

 4.Konutlarınızda ve işyerlerinizde ürettiğiniz katı atıkları çevre ve insan sağlığını bozmayacak şekilde kapalı olarak muhafaza ederek en kolay şekilde toplanmasını sağlamanız ve bu tarz atıklarınızla ilgili bizimle iletişime geçerek alınmasını sağlamanız.”

Şu an ilçede yurttaşların ödediği, faturalarda yansıyan evsel ya da katı atık ücreti bulunmadığını, Mut ilçe merkezinde eskiden beri alınan ÇTV’nin evsel ya da katı atık bedelleri ile alakasının bulunmadığını kaydeden Kaya, “Varilleri ve konteynerleri ben ücretini ödüyorum, diyerek doldurmaya çalışmayınız. Ayrıca tüm Dünya ülkelerinde ‘Kirleten Öder’ ilkesi ile hareket edilmekte, evsel atık ve katı atık ücreti kirleticilerden alınmaktadır. Pandemi öncesi  evsel ve katı atık bedelleri ile ilgili gelen talimatlar doğrultusunda tarife cetvellerini hazırladık, ama araya bu süreç girince rafa kalktı ve henüz uygulamaya geçilmemiştir” şeklinde konuştu.

 Her yurttaştan gerekli hassasiyeti göstermesini dileyen Temizlik İşleri Müdürü Ali Kaya, “Daha temiz bir Mut için el ele” dedi.

Tema Tasarım | Osgaka.com