FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 22 Eylül 2020 631 Görüntüleme

Kaya: “Evsel atıkla katı atıkları ayıralım”

Mut Belediyesi’nin çöpleri artık geri dönüşüme gidiyor. Mut’un çöpleri, Mut Belediyesi ve Mersin Büyükşehir ile birlikte Mersin’e geri dönüşüme taşınıyor.
Mut Belediyesi olarak görevlerinin Mut halkına temiz bir yaşantı için büyük görevler düştüğünü söyleyen Mut Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ali Kaya; yurttaşlara da büyük sorumluluklar düştüğünü söyleyerek, yurttaşlardan evsel atık harici atıkların konteynırın içine atılmamasını istedi.

Mut Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ali Kaya, Mut’ta basın mensuplarıyla bir araya gelerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. İlçede toplanan çöpleri Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Mersin’e geri dönüşüme gönderdiklerini belirten Kaya, bu konuda Mut halkından da destek ve duyarlılık istedi. Konteynırların öncelikle içinin kullanılması, evsel atık harici atıkların konteynırın içine atılmaması konusunda yurttaşlardan duyarlılık bekleyen Kaya; atık üretimini en az düzeye indirecek şekilde gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Konutlarda ve işyerlerinde üretilen katı atıkların çevre ve insan sağlığını bozmayacak şekilde kapalı olarak muhafaza edilerek en kolay şekilde toplanmasını isteyen Kaya; yurttaşların bu tarz atıklarla ilgili kendileriyle iletişime geçebileceklerini kaydetti.

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ. ÇÖPLERİMİZİ ARITMAYA
GÖNDERİYORUZ”

Çöp toplama alanında basın mensuplarına bilgiler veren Temizlik İşleri Müdürü Ali Kaya, “Mut Belediyesi olarak temiz bir Mut için, gündüz 5, gece 4 vardiya ile elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bulunduğumuz alanda toplanan çöpleri Mersin’e arıtmaya gönderiyoruz” dedi.

“EVSEL ATIKLARLA KATI ATIKLARI
AYIRALIM”

Bu çöpleri toplarken hem kendilerine hem Mut halkına büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden Kaya, şöyle konuştu: “Sorumluluğun çoğunluğu bizde. Temiz bir Mut meydana getirmeliyiz, ama bunu yaparken evsel atıklarla katı atıkları bir birinden ayırmamız lazım. Buraya gelen araçlar hem taşımada hem de araçların arkasındaki sistemlerde katı atıklar çöplere atıldığında çok büyük problemlerle karşı karşıya geliyoruz. Bu araç arızası olur, yük fazlalığı olur. Bunun için vatandaşlarımıza da bazı görevler düşüyor. Kısacası vatandaştan beklentimiz kamuoyunda bunun bilgilendirilmesini istiyoruz. Öncelikle çöplerin içini kullanalım. Evsel atıkları attığımız konteynırlarımıza bu taşıma alanına gelen çöpler arasında dal, taş, katı atıklarımızı atmayalım. Bütün atıklarımızı Mut Belediyesi ile irtibat halinde olarak, Temizlik İşleri Müdürlüğüne gelerek, katı atıklarının temizlik işleri tarafından alınmasını sağlayalım.”
Ali Kaya’nın açıklamalarının ardından, toplantıya katılan basın mensuplarıyla toplu fotoğraf çekimi yapıldı ve toplantı sona erdi.


Tema Tasarım | Osgaka.com