FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 22 Eylül 2020 501 Görüntüleme

Başkan Şeker: “Mut gıda üretiminde doğallığını ve saflığını koruyor”

Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, Tarım ve Orman Bakanlığının ifşa ettiği gıda güvenirliliğini tehlikeye atan firmalar içinde Mut’tan hiçbir firmanın bulunmamasından dolayı Mutlu üreticileri ve firmaları kutladı. Özellikle zeytinyağı konusunda Mut’un bir kez daha güven verdiğini belirten Başkan Şeker, ilçede hiçbir firmanın ve ürünün ifşa listesinde olmamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınlayan Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, “Mut üreticisini ve Mut firmalarını kutluyorum” dedi.
Tüketicilere ve üreticilere ciddi zararı olan bu ifşa ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Şeker, basın açıklamasında: “Tarım ve Orman Bakanlığımız; gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla yapılan çalışmalar neticesinde; 91 firmanın 113 parti ürününü ifşa ettiklerini duyurdu. Bakanlığımızdan gelen bu açıklamayla birlikte, taklit, tağşiş ve gıda güvenliğini riske eden, haksız rekabete neden olan ürünler içerisinde zeytinyağının öne çıktığının bilgisini hep birlikte almış oluyoruz. İlçemizden hiçbir firmanın ve ürünün bu ifşa listesinde yer almaması bizleri çok memnun etmiştir. Türkiye’nin zeytin ağacı varlığı bakımından birinci ilçesi ve mikroklima özelliği sayesinde sıfır asitli organik zeytinyağı üretim merkezi olan Mut, haklı gururunu dürüst üretimiyle de bu kez gıda güvenliği alanında da tescil etmiştir” dedi.

MUT BİR KEZ DAHA GÜVEN VERDİ

Mut ilçesindeki kaliteli üretime ve dürüstlüğe dikkat çeken Şeker, ilçedeki pay sahiplerini kutlarken şu şekilde konuştu: “Mut tarım ürünleri üreticilerimizi sağlıklı ve nitelikli hasat gerçekleştirmelerinden dolayı, tarıma dayalı gıda sanayi firmalarımızı da sağlıklı ve kaliteli üretimden taviz vermeden katma değer yarattıkları için kutluyorum. İlçemizin her alanda olduğu gibi bu alanda da güven tescil etmesi, tarladan sofraya gıda güvenliği prensibini organik üretimle pekiştirmesi örnek gösterilmektedir.”

HAKLI GURURUMUZ

“Haklı gururumuzu siz değerli hemşerilerimle paylaşıyor, gıda güvenliği açısından nihai tüketicilerimizin ihbar ve şikayetlerinin çok önem teşkil ettiğini belirtmek istiyorum” diyen Belediye Başkanı Volkan Şeker; “Gerek ülkemizdeki her bir vatandaşımızın güvenli gıda tüketebilmesi, gerekse ilçemizin ekonomik gelirinin önemli bir bölümünü oluşturan zeytin ve zeytinyağı sektörümüzün hak ettiği yeri koruması için vatandaşlarımızın uygunsuz bir ürünle karşılaştıkları zaman Tarım ve Orman Bakanlığımızın Alo 174 Gıda İhbar Hattı ve 0501 174 0 174 numaralı WhatsApp Gıda İhbar Hattına, aynı zamanda Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü’ne ihbarda bulunmalarını özellikle talep ediyorum” dedi.

Tema Tasarım | Osgaka.com