FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 29 Eylül 2020 1054 Görüntüleme

FİZYOMİRİNA AÇILDI

İlçemiz Mut, fizyoterapi alanında yeni bir işletme daha kazandı. Fizyoterapistler Aslı Akkaya ve Eda Şeker tarafından, “Fizyomirina Danışmanlık Merkezi” hizmete açıldı. Fizyoterapi konusunda ilçenin önemli bir eksiğini kapatması düşünülen Fizyomirina, Doğancı Mahallesi İnönü Caddesi Karakozak Sokak No. 2/104 adresindeki Fitnat Oral İş Merkezinde Mut halkının hizmetine girdi.
Fizyomirina’da, fiziksel tıp ve rehabilitasyon disiplininde bulunan tedaviler kapsamında, spor hastalıklarının değerlendirilmesi, kas iskelet sistemi hastalıklarının rehabilitasyonu ve ağrının giderilmesine yönelik danışmanlık hizmeti verilecek.
İşyerlerinin hizmete girmesiyle gazetemize açıklamada bulunan Fizyoterapistler Aslı Akkaya ve Eda Şeker, ilk olarak fizyoterapistlik konusunda bilgi verdiler. Akkaya ve Şeker, fizyoterapistle ilgili, “Fizyoterapist kimdir? Yaralanma, hastalık, engel, hareket sistemi bozuklukları ve sağlıkla ilgili diğer durumlardan kaynaklanan ağrı ve fonksiyon bozukluklarında hekimin tanısına göre, fizyoterapi ve rehabilitasyona yönelik ölçme ve değerlendirme yaparak, bunların ışığında tedavi programını planlayan ve uygulayan kişidir” tanımını yaptılar.
Fizyoterapistler Aslı Akkaya ve Eda Şeker, Fizyomirina Danışmanlık Merkezinde yapılan uygulamalarla ilgili ise şu bilgileri verdiler: “Fiziksel tıp ve rehabilitasyon disiplininde bulunan tedaviler kapsamında, spor hastalıklarının değerlendirilmesi, kas iskelet sistemi hastalıklarının rehabilitasyonu ve ağrının giderilmesine yönelik danışmanlık hizmeti verilmektedir.”

Fizyoterapist Aslı Akkaya kimdir?

1992 yılında İzmir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı. 2013 yılında Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu’ndan Sağlık Teknikeri olarak mezun oldu. Lisans eğitimini ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden mezun olarak tamamladı.

Fizyoterapist Eda Şeker kimdir?

1984 yılında Mersin’in Mut ilçesinde doğdu. İlkokulu Mut’ta, orta ve lise eğitimini Karaman’da tamamladı. 2012 yılında Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu’ndan Sağlık Teknikeri olarak mezun oldu. Lisans eğitimini ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden mezun olarak tamamladı.

Tema Tasarım | Osgaka.com