FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber, Siyaset 20 Ekim 2020 515 Görüntüleme

Soner Solak’tan Ülke Gündemine İlişkin Açıklamalar

Ak Parti Mut ilçe Başkanı Soner Solak gazetemizi ziyaret ederek, ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. Gündeme dair yaşananlara ilişkin çok ilginç tespitlerde bulunan İlçe Başkanı Soner Solak “Milli Şairimiz Mehmet Akif yıllar önce yazmış olduğu İstiklal Marşında günümüze çok güzel bir ışık tutmuş … Garb’ın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar;/ Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var./ Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir îmânı boğar,/ “Medeniyet!” dediğin tek dişi kalmış canavar?” dedi.
Günümüzde yaşananların geçmişte yaşanmışlıklardan farklı bir durumunun bulunmadığına dikkat çeken Solak, “Hatırlayın Sevr Haritası ile yurdumuzun dört bir tarafını Haçlı’nın kendi arasında nasıl paylaştıklarını bir de bu güne bakın amaç yine aynı; Ege de adaların silahlanması, Doğu Akdeniz’de yaşanan gerginlikler, Suriye’de parçalanmış yapılar, Kafkaslarda yaşanan Ermenistan –Azerbaycan savaşı… Geniş bir açıdan baktığınızda Ülkemiz her tarafından yine kuşatılmış ve yine aynı aktörler Ülkemize göz dikmişler; ama çok şükür biz Recep Tayip Erdoğan gibi feraset sahibi bir liderimizin varlığı ve Halkımızın dik duruşuyla yine onların oyunlarını bozuyoruz” şeklinde konuştu.
İlçe Başkanı Soner Solak, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Devletimize Ordumuza Allah zeval gelmesin zira çok tarihi bir süreçten geçiyoruz , adeta satranç masasındayız ve hamlelerimizi çok dikkatli seçmemiz gerekiyor ; Suriye ile aramıza kurulmak istenen Terör Devletini bertaraf ettik , Doğu Akdeniz de Libya ile yaptığımız anlaşma sonucu Mavi Vatanımızı muhafaza altında aldık aynı zamanda da Yunanistan gibi Güney Kıbrıs gibi devletlerin tahriklerine gelmeyerek diplomasiyi çok iyi kullanmak suretiyle bize karşı yapmayı planladıkları oyunları bozduk.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan geçtiğimiz günlerde; Karadeniz’deki Tuna 1 bölgesinde 85 milyar metreküp daha doğal gaz rezervi bulunduğunu, böylece bulunan doğalgaz rezervinin 320’den 405 milyar metreküpe yükseldiğini açıkladı. Bu gelişmeler geleceğimiz ve ekonomimiz adına büyük gelişmelerdir 2023 hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz İnşallah Doğu Akdeniz den de benzer müjdelerin gelmesi ile enerjiye olan bağımlılığımız sona erecek hatta bu konuda ihracat yapan bir ülke konumuna geçeceğiz.”
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilen 5. Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Solak: “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demokratik bir seçim gerçekleştirmiş ve özgür iradesiyle 5. Cumhurbaşkanlığı görevini Ersin Tatar’a teslim etmiştir. Ana vatana da Yavru vatana da hayırlar getirmesini temenni ediyorum, ayrıca Doğu Akdeniz’de yaşanan gerginleri dikkate aldığımız zaman yerinde bir tercih olduğunu düşünüyorum” dedi.
Solak, Kafkaslarda yaşanan Azerbaycan’ın işgal altındaki toprakları geri alma mücadelesine ilişkin olarak da, “Batı’nın iki yüzlülüğünü orada da görülüyor, Doğu Akdeniz için demediklerini bırakmayan Batı, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği söz konusu Azerbaycan’ın kendi toprakları olunca üç maymunu oynuyor. Çok şükür Türkiye Cumhuriyeti artık çok büyük ve etki alanı geniş bir ülke Azerbaycan’a desteğimiz tamdır ve her konuda yanlarındayız, işgal altında bulunan Dağlık Karabağ azad olana kadar da mücadelemiz devam edecektir” dedi.
Ziyaretinden dolayı teşekkürlerimizi ilettiğimiz Ak Parti Mut İlçe Başkanı Soner Solak, son olarak önümüzdeki günlerde basın ile bir araya gelerek yerel hizmetlere ilişkin geniş çaplı bir sohbet gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti.

Tema Tasarım | Osgaka.com