FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Gündem 10 Kasım 2020 517 Görüntüleme

DİJİTAL PARA

Sevgili okurlar merhaba,
Bence, 2020 yılı afetler ve acılar yılı olarak hafızalara çoktan kazındı. Allah’ım daha büyük afet ve acılardan hepimizi korusun.
İzmir depreminde kaybettiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İlçemiz Eczacılarından geçen hafta kaybettiğimiz Emine Arslan için de Allahtan rahmet diliyor ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.
2020’de ekonomik olarak yaşanan gelişmeler neticesinde esnaf arkadaşlar zor durumda kaldılar. Açıklanan esnaf destek paketleri ile rahat bir nefes almasalar da piyasada para döngüsü oldu.
Tahminimce ilerleyen zamanlarda fiziki parayı kullanmayacağız. Bunun ilk adımlarını internet bankacılığı ile atmış olduk. Eskiden ayın 15’i kavramı vardı. Memur ayın 15’inde maaş alır. Borçlar ve alacaklar ona göre düzenlenir. Ayın 15’i gelince piyasaya para girişi olur ve hareketlilik gelirdi.
Şimdilerde ise para bankadan çıkmıyor. Kredi kartları, Krediler, Otomatik Ödeme talimatları vb. Fiziki paraya ihtiyaç duyulmuyor artık.
Dijital para piyasası yavaş yavaş hayatımıza girmeye başladı diyebiliriz. Bazı illerde dijital para çekme ATM’si kurulduğunu duymuştum. Dijital para borsası olduğunu da biliyorum. Teknolojinin ilerlemesi ile fiziki para ortadan kalkar.
İlçemiz ekonomisi ise nasıl gidiyor derseniz, bence iyiye doğru yöneliyor. Tabi ki bu benim düşüncem. Elbette çiftçimizin maliyetlerinde de ciddi artışlar var. Ama para kazanmadan bir de borçları ödemek var. Kazanıp borçları ödediğimize eminim. Kayısıdan ciddi para kazananlar var. Zeytin piyasa fiyatları netleştikçe İlçemize giren parada da artış olacağına inanıyorum.
İlçemiz ürünlerinin markalaşması için gerekli çalışmalar yapılıyor. Bu konuda İlçe Kaymakamımız Sayın Muammer Köken öncülüğünde diğer kurumlarımız üzerine düşen görevleri sonuna kadar yerine getirmektedirler.
Çalıştığım kurum olan Mut Ticaret ve Sanayi Odası da bu kurumların başında gelmektedir. Başkanımız Mehmet Gürsel Aydın önderliğinde ilçemiz ürünlerinin markalaşması ve katma değerinin artması için özverili bir şekilde çalışma yapmaktayız. Zeytinyağına Coğrafi Marka işareti alınması, Mut Zeytinyağının tanıtımı için yapılan çalışmalar için teşekkür ediyorum. Mut Ürünlerinin markalaşması için Mut Ticaret ve Sanayi Odası üzerine düşeni layıkı ile yapmaktadır. İlçe ekonomisine katkıda bulunmak görevleri arasındadır. İlçemiz ürünlerini tanıtarak ve katma değer kazanmasını sağlayarak bu görevi başarı ile yürütmektedir.
İlçemizde kurulan Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete geçirilmesi de Stratejik Plan içerisinde yer almaktadır ve bir an önce faaliyete geçmesi için gerekli bütün çalışmalar yapılmakta, gerekli mevkilere sorunlar iletilmektedir. Organize Sanayi Bölgesinin kurulması ile ilçemize yatırım yapan firma sayısı çoğalacağından işsizlik ve istihdam sorununa çözüm olacağına inanıyorum.
Sevgi ve Sağlıcakla kalın…
Gelecek yazıda görüşmek üzere.

Tema Tasarım | Osgaka.com