FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 10 Kasım 2020 488 Görüntüleme

ATAMIZI ÖZLEMLE ANDIK

Bağımsız, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, devrimlerin öncüsü ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde sevgi, saygı ve minnetle andık.
10 Kasım nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Mut’ta da çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi. İlçemizdeki ilk anma töreni, Hükümet Konağı karşısındaki Atatürk Anıtında düzenlendi.
Mut Kaymakamı Muammer Köken’in izinde olması nedeniyle Vali Yardımcısı Mustafa Atsız tarafından ve Başkan Volkan Şeker’in Ankara Anıtkabir’deki törene katılımı nedeniyle Mut Belediyesince vekil düzeyinde katılım sağlanan törene, protokol üyeleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda yurttaş katıldı. Buradaki törende, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda Mut Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Çelenk sunumunun ardından Atamızın yaşama gözlerini yumduğu saat 09.05’te, sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve bayraklar yarıya indirildi. Saygı duruşu sırasında ilçede yaşam dururken, çevredeki yol ve sokakta bulunan yurttaşlar da saygı duruşuna katıldı.
İlçemizdeki 10 Kasım Atatürk’ü Anma törenleri, tüm okulların kendi bünyelerinde gerçekleştirdiği programlarla son buldu.

Tema Tasarım | Osgaka.com