FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 17 Kasım 2020 619 Görüntüleme

MESKİ’den Milyonluk Yatırımlar

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ Kasım Ayı Olağan Genel Kurulu’nda göreve geldiklerinden bu yana 13 ilçede yaptıkları, devam ettirdikleri ve planladıkları yatırımları kalem kalem anlattı. Göreve geldiklerinden bu yana MESKİ’nin başlayan ve biten işlerinin tutarının 205.9 milyon lira olduğunu ifade eden Seçer, Pamukluk Barajı’nın devreye alınmasıyla birlikte Mersin’de bir yüzyıl boyunca içme suyu sorunu yaşanmayacağını söyledi.
MESKİ’nin 19 ayda yaptığı hizmetleri rakamlarla ilçe ilçe Meclis üyelerine anlatan Seçer, devam eden ve planlanan içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu alt yapı çalışmalarını kamuoyu ile paylaştı. Seçer; “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar devam eden ama bizden önceki süreçte başlamış ve biten toplam işlerimizin miktarı 205 milyon 925 bin lira. Bizden önceki dönemde bir kısmı başlamış, bir kısmı planlanmış, biz başlatmışız ve bitirmişiz. Bunlar içme suyu yatırımı olarak 32 milyon 852 bin lira, kanalizasyon yatırımı olarak 35 milyon 701 bin lira, atıksu arıtma tesisi 121 milyon 294 bin lira, toplamda yağmursuyu yatırımı 15 milyon 112 bin lira ve muhtelif işler 965 bin lira olmak üzere söylediğim gibi 205 milyon 925 bin liralık işleri tamamlamışız” dedi.2020 yılı içerisinde devam eden içme suyu yatırımlarının toplamını paylaşan Seçer, “Bizim dönemimizde başlayan, devam eden içme suyu yatırımlarımızın toplamı 81 milyon 644 bin lira” diye konuştu.
Başkan Seçer, özellikle geçtiğimiz bayram Toroslar İlçesi’nde yaşanan su sıkıntısını hatırlatarak, hızlıca müdahale ettiklerini ve proje çalışmalarını bitirdiklerini söyledi. Seçer, “2021 yılına girerken öncelikli olarak planladığımız yatırımların en önemlilerinden biri Toroslar ilçemizde bu yıl da bayramda su sıkıntısı yaşadığımız bölgeler. Hem mevsimsel, hem pandemi kaynaklı, hem de tabi ki oradaki bazı tesislerimizde, müştemilatımızda ortaya çıkan eksiklerden kaynaklı sorunlar yaşamıştık. Çok çabuk müdahale ettik. Proje çalışmalarını bitirdik. Birçoğunun ihalelerini bitirdik” dedi.

“600 milyon değerinde bir yatırım”

Kendilerine destek veren DSİ yöneticilerine ve Lütfi Elvan’a teşekkür eden Seçer, “Pamukluk Barajı’nın sulama konusu var, bir de içmesuyu temini konusu var. Bizim orada birçok ön yatırımlar yapılmış, tüneller yapılmış, içmesuyu ile ilgili. Sadece isale hattı duruyor. Daha önce ihale yapılmış, ihale bozulmuş, orada bazı olağanüstü gelişmeler olmuş ekonomide. İhaleyi fes etmek zorunda kalınmış. Her şey hazır, bir dokunuş. Bunu hep beraber yaparsak DSİ çok kısa sürede yapacak bunu. Ama biz borçlanacağız, bizi borçlandıracak. MESKİ ödeyecek bunu. Tabi ki uzun yıllara sari. Yaklaşık olarak 600 milyon değerinde bir yatırım. Son derece önemli bir yatırım Mersin için. Sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Bugüne kadar bu konuda bizlere destek veren DSİ’nin yöneticilerine ve Sayın Lütfi Elvan’a da teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Başkan Seçer’in Meclis üyelerine aktardığı içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu yatırımlarının Mut ilçesi detayları şu şekilde:
Mut İlçesi Deveci Topkaya Mahalleleri İçmesuyu Terfi ve Şebeke Hattı Yapım İşi: 27.10.2020 yer teslimi yapılarak işe başlandı. Yapım işi kapsamında muhtelif çaplarda 3 bin 487 metre içme suyu hattı imalatı yapılacak. Yatırım tutarı 1 milyon 710 bin 523 TL.

Tema Tasarım | Osgaka.com