FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 24 Kasım 2020 335 Görüntüleme

Taşhan’daki Üretici Kadınlar Stantlarını Nisanur İçin Açtı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Mut Taşhan’da anlamlı bir etkinlik düzenledi. Üreticiler stantlarını bu kez SMA hastalığı ile mücadele eden 3,5 yaşındaki Nisa Nur Varol için açtı.Hastanede yatan SMA savaşçısı Nisa Nur, eve döndüğünde kadınların desteğiyle medikal yatağına kavuşmuş olacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ihtiyacı olan herkese ulaşmaya, omuzlarındaki el olmaya devam ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Mut Taşhan’da anlamlı bir etkinlik düzenledi. Taşhan’daki kadın üreticiler stantlarını bu kez SMA hastalığı ile mücadele eden 3,5 yaşındaki minik savaşçı Nisa Nur Varol’un ihtiyacı olan medikal yatağı almak için açtı.
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, yakın zamanda Varol ailesiyle tanıştı. Ekipler, Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalığı ile mücadele eden 3,5 yaşındaki kızları Nisa Nur için medikal yatak talebi olan aileye hemen cevap verdi. Varol ailesi kızları için hastanede mücadele ederken Büyükşehir de onların mücadelesine ortak oldu ve Mut Taşhan’da anlamlı bir kermes etkinliği düzenledi. Yerel sanatçılardan Ali Rıza Yılmaz da kermese destek vermek amacıyla bir konser gerçekleştirdi.

Herşey Nisa Nur rahat yatabilsin diye

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, yakın zamanda Nisa Nur için “Birlikte Sevgimizi Çoğaltıyoruz” diyerek sosyal medya hesaplarından bir çağrı yaptı. Kısa süre önce Mut’lu kadınların sosyalleşebilecekleri, ürünlerini satabilecekleri ve aile ekonomilerine katkıda bulunabilecekleri bir pazar yeri haline getirilen Taşhan’da, üreticilerin el emeği göz nuru ürünleri bu kez Nisa Nur için satışa sunuldu.
Dokuma ürünlerinden el yapımı zeytin, zeytinyağı ve salçaya, kitaptan züccaciyeye kadar pek çok ürün stantlarda yerini aldı. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı gönüllülerinden firma sahibi Barış Deniz Akbaş ise satış stantlarında ürünlerinin tazeliğini koruma ve görsel bütünlük sağlamak amacı ile ambalajlama ve raf ömrü uzunluğuna dair bir eğitim gerçekleştirdi.

“Bugünkü etkinliğimiz SMA’lı çocuklarımızın yüzü gülsün diye”

Üretici Fatma Isbaha düzenlenen yardım kermesinde bulunduğu için çok mutlu olduğunu, herkesin kendi imkanı ölçüsünde katılım sağladığını ifade ederek, “Bugünkü etkinliğimiz SMA’lı çocuklarımızın yüzü gülsün diye. Nisa Nur’umuz için toplandık, yardım topladık. Ona bir yatak sağlamaya çalışıyoruz. Bize bu imkanı sağlayanlara teşekkür ediyoruz” dedi.
Üretici Tuğba Ataş, “SMA hastası Nisa Nur için kermes düzenledik. Yiyecek-içecek, bijuteri, kıyafet, züccaciye, kitap gibi ürünlerin geliriyle Nisa Nur için yatak alacağız” diye konuştu.

Tema Tasarım | Osgaka.com