FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Gündem 1 Aralık 2020 472 Görüntüleme

KARADENİZ’DEN AKDENİZ’E BİR KANAL İSTİYORUM

Karadeniz’i Marmara’ya bağlayan bir İstanbul boğazı var. Hemen yanına ikinci bir sahte boğazı simgeleyen bir kanal çok basit kalır. Bu gün uçaktan çekilmiş bir İstanbul fotoğrafı gördüm. Dostumuz, kardeşimiz Pilot Savaş Ekler çekmiş, paylaşmış.
İstanbul çok güzel, kıskanacak kadar güzel… O güzelliği yalı köşkler ile paylaşmış olabilirler. Oralarda yaşamayı hayal edenler olabilir. Satın alırlar, kiralarlar. Her nasılsa oralarda yaşam bulurlar. Eline biraz doğal gaz parası bulan şımarık Katar emirleri buralarda yer bulamamış, ikinci boğaz istiyorlar. Adına da Kanal İstanbul dediler.
Dertleri boğazda yalıda oturmak. Birilerinin hayalleri gerçekleşsin diye; bizim güzel memleketimiz parsel parsel satılmak zorunda mı?
Ama bir şey söylemek istiyorum… Orası size yetmez. Gelin Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak bir kanal yapalım. Adını Anadolu Kanalı koyalım. 1000 km. kenarına ne kadar yalı istiyorsan yap. Şu Rusların Akdeniz’e inme hayali de kolay kılınır. Bir kenarına oto yol yaparsın, bir kenarına da demir yolu. Karadeniz’in fındığı çayı Mersin limanından bütün dünyaya pazar bulur. Ya Çin’in malları Rusya’ya en kısa yoldan ulaşır.
Anadolu’nun iklimi de değişir. Hayal kuracaksanız öyle kurun. Savaş Ekler’in sürdüğü uçağın ikinci pilot kabine oturdum, şöyle Samsun’dan Adana’ya uçtum. O kadar güzellikler gördüm ki; delik deşik edilmiş dağları bir kenara koydum. Buna rağmen güzellikler çeç olmuş.
Hayal bu ya; yine de Depremci Ahmet Amca’ya ya da Tolga Yarman Hoca’ya bir sorar kulak veririm. Bu Kanal Anadolu fay hatlarına bir zarar verir mi diye? Yok derlerse proje çizmeye devam ederim…
Bir okul şarkısı öğrenmiştik.
“Deniz deniz, Akdeniz
Suları berrak deniz,
Karşıda yar ağlıyor,
Gideyim bırak deniz…”
Asırlardır Ruslar bu şarkıyı söylemiş olmalı. Onların hayalleri bu şarkı ile dinmiştir.
Yıllar önce CHP’nin benzer projesi vardı. Samsun’dan Mersin’e bir yol yapalım, Karadeniz Akdeniz’e ulaşsın. O projeyi biraz büyük düşünürsen, neden olmasın.
Bu bir hayaldi. Gerçekleşir mi bilmem; ama bildiğim bir şey var, şu Kanal İstanbul çok zor be kardeşim. 2,5 milyon Katar halkını tüm göçürüp gelmeyi mi düşünürler bilmem. Ama orada bulunan doğal gaz ya da petrol ne olacak? En iyisi biz oraya göçelim, onlar bura gelsin…
Sahi Amerika, İngiltere bize izin verir mi?

İlginizi çekebilir

KETİS’E HOŞ GELDİNİZ

KETİS’E HOŞ GELDİNİZ

Tema Tasarım | Osgaka.com