FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Gündem 8 Aralık 2020 413 Görüntüleme

Yemek Yedikten Sonra Canımız Neden Tatlı Çeker?

Merhaba! Size bu hafta neden yemek yedikten sonra canımızın tatlı çektiğini anlatacağım. Peki siz gazete okurlarım aranızda yemeklerden sonra tatlı yemek isteyen ya da sürekli olarak yemeklerden sonra tatlı yiyenler oluyor mu?
Bu durumun bir kaç sebebi olabilir;
*Alışkanlık olabilir, damak tadınız tatlıya çok yatkındır ya da şartlı bir refleks olarak vücudunuz günde 1-2 kez tatlı istiyor olabilir. Kontrol edilmesi gereken bir durumdur acaba canınız gerçekten tatlı istiyor mu yoksa alışkanlık haline gelmiş bir durum mu?
*Fizyolojik sebeplerden dolayı olabilir;
-İnsülin direnci ya da kan şekeri dengesizliğine sebep olabilecek bir sağlık problemi varsa kan şekeri dengesiyle birlikte yemekten sonra hemen hızlı bir tatlı isteği ya da yemek yiyip doymama hissi olacaktır ve tatlı yemek isteyeceksinizdir. Böylesi durumlarda Endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanına danışarak ve kan tahlilleri sonuçlarınıza göre bir diyetisyenle görüşebilirsiniz.
*Psikolojik olabilir; duygusal açlık yaşayabilirsiniz. Tatlılar, şeker ve şeker içeriği yüksek besinler olduğu için vücutta seratonin seviyelerinin yükselmesine sebep olur ve bu bizi psikolojik olarak mutlu ve iyi hissettirir.
*Gün içerisinde düzensiz beslenme kan şekerinin çok dalgalanmasına sebep olarak yemeklerden sonra tatlı istediğini uyandırabiliyor.

İlginizi çekebilir

Finansal Okuryazarlık

Finansal Okuryazarlık

Tema Tasarım | Osgaka.com