FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 7 Nisan 2021 470 Görüntüleme

Mut Belediyesinden Laal Paşa Camii’nde Peyzaj Düzenlemesi

Mut Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, geçen aylarda restorasyon çalışması tamamlanarak yeniden hizmete açılan Mut Laal Paşa Camii bahçesini, bayrağı simgeleyen kırmızı beyaz lalelerle, süs bitkileri ve ağaçlarla donattı. Park ve Bahçeler Müdürlüğünün peyzaj ve çevre düzenlemesi kapsamında yaptığı dikimlerle, tarihi Laal Paşa Camii bahçesi, bahar ayının gelmesi ve yaklaşan Ramazan ayı öncesi görsel bir şölenle süslendi.  

Gerçekleştirilen peyzaj ve çevre düzenlemesinde cami bahçesine; 4 bin lale soğanı, 100 adet minyatür bodur gül, 100 adet taflan ve berberis süs bitkisi ile 20 adet yayılıcı ardıç ve 30 adet servi ağacı dikimi gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra cami avlusuna çim ekimi de yapıldı.

Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Baharın müjdecilerinden olan ve ilkbaharda renk renk çiçekler açan lale, Türk tarihinde önemli yere sahiptir. Türkler için hayat ve bereket simgesi halini almıştır. Anavatanının Orta Asya olduğu ve buradan Anadolu’ya yayıldığı bilinmektedir. Türk İslam kültürünün de önemli unsurlardan lale, Osmanlı ebru sanatında da sık sık icra edilir. Mübarek Ramazan ayı öncesi, bizde Mut Belediyesi olarak tarihi Laal Paşa Camii’ni lalelerle donatarak, Türk-İslam tarihine ışık tutmak istedik. Bahar ayı ile birlikte yeşerip çiçek açan laleler, Laal Paşa Camii’mize ayrı bir güzellik kattı” dedi.

Tema Tasarım | Osgaka.com