FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 11 Mayıs 2021 493 Görüntüleme

Mezitli’de 3 Fidan anıldı

Mezitli Belediyesi tarafından Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edilişlerinin 49. Yıldönümü nedeniyle bir anma etkinliği düzenlendi.
Pandemi nedeniyle kısıtlı katılımla gerçekleştirilen törene; Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı. Üç Fidan Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte 68 Ruhu ve Türkiye’ye yansımaları anlatıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anmada, katılımcılara, Başkan Tarhan’ın sesinden Duvar şiiri dinletildi.
Bundan 49 yıl önce üç devrimcinin idamını unutmadıklarını, unutturulmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Başkan Tarhan, yaptığı konuşmada, o günü sağlayan şartlara dikkat çekti. Denizlerin ülkede karanlığın kovularak demokratik aydınlık bir ülke için faşizme karşı direndiklerini dile getiren Başkan Tarhan, “Mustafa Kemal Atatürk’ün resmiyle Samsun’dan yola çıkacak kadar ülkesine sevdalı bu gençlerin idam edilmesi o dönemin emperyalist baskısının sonucu oluşmuştur. Üç fidanı anmak özgür ve demokratik bir Türkiye için mücadele etmek demektir. Onlardın ölmesiyle ne sosyalizm ne demokrasi mücadelesi bitti” dedi.
Konuşmasında, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının son sözlerini seslendiren Başkan Tarhan, anılarını yaşatmaya devam edeceklerini dile getirdi.

İlginizi çekebilir

İYİ Kİ ÖĞRETMENİM

İYİ Kİ ÖĞRETMENİM

Tema Tasarım | Osgaka.com