FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 8 Haziran 2021 444 Görüntüleme

CHP “Mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçi”nin peşinde

Ülke gündemi ve siyaseti uzunca bir süredir, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in, youtube kanalı üzerinden yayınladığı videolardaki açıklama ve iddialarla çalkanırken; muhalefet partileri, Peker’in iddialarına bir tv kanalında yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun işaret ettiği “Mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçi”nin kim olduğu sorusuna yanıt arıyor. Ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkeziyle il ve ilçe örgütleri, soruyu sormaya ve konuyu gündemde sıcak tutmaya devam ediyor. CHP Mut İlçe Örgütü de bu kervana katılarak, parti binasına, “Mafyadan aylık 10 bin $ alan siyasetçi kim?” yazılı pankart astı.
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Mut İlçe Başkanı Hayati Bağçalı, “CHP olarak Genel Merkezden başlayıp, il ve ilçe yönetimleri de dahil olmak üzere mafyadan 10 bin dolar aylık alan kişi kimdir pankartımızı bu gün asacağız. Çünkü gerçekten ülkemiz çok büyük kaoslar içerisinde. Birincisi 128 milyar dolar vardı, nerede, diye sorduk; daha henüz yanıt alamadık. Ve şu anda da mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçi kim, sorusunu sorarak bunun yanıtını almak istiyoruz; ama yanıt alacağımızı da düşünmüyorum. Çünkü bugüne kadar sorduğumuz hiçbir sorunun yanıtını alamadık” dedi.
Halkın bu konuda duyarlı olması, halkı bilinçlendirmek için parti binalarına bu pankartı asacaklarını söyleyen İlçe Başkanı Bağçalı, bunun artık Türkiye’nin gündemi olduğunu söyledi. Bağçalı, şöyle konuştu: “Türkiye’de siyaset artık üçlü ittifak halinde yürütülüyor. Birincisi Ak Parti, ikincisi MHP ve üçüncüsü de mafya örgütleri. Bunu herkes görüyor. Artık mafya liderinin pazar günü, mafyadan 10 bin doları alan kişinin kim olduğunu açıklayacağını kendi söyledi. Kendileri açıklamazlarsa. Ama biz şunu istiyoruz; gerçekten bu açıklamayı iktidarda bulunan Ak Parti’den istiyoruz. Yani Ak Parti genel başkanından istiyoruz. Ve sonuç olarak bu açıklanıncaya kadar da soruları sormaya devam edeceğiz. Dilerim en kısa zamanda açıklarlar ve halkımızı bilinçlendirirler ve halkta ona göre kararını verir.”
İttifak halinde oldukları İyi Parti ve diğer partilerin katılımıyla iktidarın uzakta olmadığını söyleyen İlçe Başkanı Bağçalı, “Bize düşen görev; halkı bilinçlendirmek, halkımızla içiçe kolkola iktidara yürümektir. Onun içinde CHP Mut İlçe Örgütü olarak çalışmalarımıza bu şekilde devam ediyoruz” şeklinde konuştu. Mut’un CHP’li belediye sayesinde tarihinde görmediği hizmet gördüğünü ifade eden Bağçalı, partili partisiz demeden, ayrım yapmadan hizmete devam ettiklerini kaydetti. Bağçalı, bu konuda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini iletti.
“Mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçi kim?” pankartının parti binasına asılması sırasında partililere de hitap eden İlçe Başkanı Hayati Bağçalı, ilk olarak Ayasofya imamının Atatürk’e yaptığı hakareti de kınadı. Bunun hesabını soracaklarını belirten Bağçalı, “Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Ataürk’e yapılan hakaretten dolayı o imamı kınıyor ve Atatürk’ün ilkelerinde boğulacak ve gelecekte onun hesabını ödeyecek. Hesabını soracağız ve ödeteceğiz. Bundan hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Gerçekten gündemi değiştirmek için her türlü yola başvuruyorlar” dedi.
Bağçalı, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bugün artık ülkedeki olan olayları iktidardan öğreneceğimiz yerde veyahut iktidarın ortağından öğreneceğimiz yerde, bir mafyadan öğreniyoruz. Mafyanın açıklamaları sonucunda da kendileri cevap veremiyor; ama bu ülkenin güvenliğinden sorumlu İçişleri Bakanı, mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçi var, diye açıklama yapıyor. Ve bu kişi bu ülkenin sorumluluğundan, güvenliğinden sorumlu kişi. Daha önce ‘128 milyar dolar nerede?’ sorusunu sorduğumuz gibi, şimdi de ‘Mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçi kim?’ pankartını asıyoruz. Bizim amacımız burada bu soruyu sorarken, buradan geçen halkı bilinçlendirmek. Özellikle şu anda iktidara ve ortağına oy veren çok kıymetli partililerin bunu görerek, gerçekten biraz daha düşünerek, önümüzdeki dönem siyasi çizgilerinde ne yapmaları gerektiğine karar vermek için bunları yapıyoruz.”
CHP Mut İlçe Başkanı Hayati Bağçalı, konuşmasının sonunda, ittifak ortaklarıyla birlikte yollarına devam etmeleri gerektiğini söyleyerek, geçmişi bir kenara bırakarak, birlik ve beraberlik içerisinde olmaları gerektiğinin altını çizdi. Bağçalı, bunları yaptıkları zaman, önümüzdeki dönemde iktidara gelmemeleri için hiçbir neden olmadığını sözlerine ekledi.
Yapılan konuşmaların ardından, CHP İlçe Başkanı Hayati Bağçalı ve partililer tarafından, parti binasına “Mafyadan aylık 10 bin $ alan kim?” pankartı asıldı.

Tema Tasarım | Osgaka.com